Intel Graphics Installer για Linux

You are currently viewing Intel Graphics Installer για Linux

Η Intel και συγκεκριμένα το Intel Open Source Technology Center έδωσαν στους χρήστες Linux ένα καινούριο κομμάτι λογισμικού, με σκοπό να διευκολύνουν όσους χρειάζονται οτιδήποτε σχετικό με το hardware της γνωστής εταιρείας στον τομέα των γραφικών

Το λογισμικό, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ιδιαίτερα φιλικό βοηθό εγκατάστασης, ανιχνεύει το σύστημα και αποφασίζει τι θα χρειαστεί να κατεβάσει από τα αποθετήρια της Intel και διατηρεί τις πηγές ενεργές για να μπορεί να παρακολουθεί και να αναβαθμίζει κατάλληλα και έγκαιρα το λειτουργικό σύστημα μας.

IntLinMa960

Για να αποφύγετε δε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκύψει όσον αφορά το “authentication key” του αποθετηρίου δεν έχετε παρά να εκτελέσετε τα παρακάτω στο terminal σας :

Για Ubuntu :

wget –no-check-certificate https://download.01.org/gfx/RPM-GPG-KEY-ilg -O – |

sudo apt-key add –

 

Για Fedora :

wget –no-check-certificate https://download.01.org/gfx/RPM-GPG-KEY-ilg-2 ;

sudo rpm –import RPM-GPG-KEY-ilg-2

 

Υποστηρίζει 32bit και 64bit λειτουργικά.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση