Βρέθηκε bug στους πρώτους Haswell

You are currently viewing Βρέθηκε bug στους πρώτους Haswell

Οι επεξεργαστές Haswell, η τέταρτη γενιά της πλατφόρμας Core της Intel, αναμένεται να κυκλοφορήσουν από τον Ιούνιο και μετά. όμως με μυστικές πηγές της ιστοσελίδας CNET κάποιες από τις πρώτες παρτίδες των νέων chips θα παρουσιάσουν ένα bug.

Οι πληροφορίες – από τις μυστικές πηγές – θέλουν κάποιες από τις παρτίδες των haswell οι οποίες βρίσκονται ήδη σε μεγάλους κατασκευαστές να παρουσιάζουν πρόβλημα σε σχέση με την λειτουργία των εξωτερικών συσκευών που συνδέονται στις θύρες USB 3.0.

Αποτέλεσμα αυτού του σφάλματος είναι να εξαφανίζονται τα αποθηκευτικά μέσα που βρίσκονται συνδεδεμένα πάνω στις USB θύρες. Κατά τα λεγόμενα της Intel μέχρι τώρα επηρεάστηκαν μόνο SuperSpeed στικάκια, αφού το σύστημα μπει σε stand-by λειτουργία.

Άλλου είδους συσκευές που οι χρήστες θα θελήσουν να συνδέσουν στις θύρες USB θα λειτουργήσουν κανονικά.

MoBoBP960

Για την επαναφορά των περιφερειακών θα πρέπει να γίνει επανασύνδεση των συσκευών και εκείνες θα αναγνωριστούν κανονικά και το κυριότερο χωρίς να έχουν υποστεί απώλεια ή αλλοίωση δεδομένων, κάτι για το οποίο η Intel δίνει την εγγύηση της.

IDF2013960

Ανακοινώσεις σχετικά με την διάθεση των Haswell θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στο IDF του Πεκίνου, 10-11 Απριλίου και κύριοι στόχοι των νέων επεξεργαστών δεν είναι άλλοι από τα ultrabooks και τα υβριδικά συστήματα επόμενης γενιάς. Σε αυτά τα συστήματα χάρη στην νέα αρχιτεκτονική των chips, θα δούμε την κατανάλωση ενέργειας να κυμαίνεται σε νέα επαναστατικά χαμηλά επίπεδα και ταυτόχρονα τις επιδόσεις να απογειώνονται.

AtIn960

Εδώ να σημειώσουμε ότι από πλευράς ανακοινώσεων η Intel μας χρωστάει ακόμα την επόμενη γενιά Atom επεξεργαστών για smartphones, γνωστούς και ως “Merrifield”, καθώς και την επόμενη γενιά επεξεργαστών για tablet “Bay Trail”, μέλος της οικογένειας Atom επίσης, που πρόκειται να κυκλοφορήσουν προς το τέλος της χρονιάς.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.