Infuse: ένας media player με την υπογραφή της FireCore

You are currently viewing Infuse: ένας media player με την υπογραφή της FireCore

Η σωστή αναπαραγωγή και επεξεργασία μικρών ή μεγάλων αρχείων βίντεο ήταν και είναι αρκετές φορές μεγάλος πονοκέφαλος για τους ιδιοκτήτες smartphones και tablets. Το Infuse έρχεται να καλύψει αυτό το κενό και φαίνεται να τα καταφέρνει καλά όπως θα δείτε.

Κατά διαστήματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους διάφορες εφαρμογές, οι οποίες κατά πλειοψηφία δεν είναι δωρεάν, όπως ο περίφημος VLC Player που χάθηκε άδοξα από το iTunes. Αυτές οι εφαρμογές υπόσχονται απρόσκοπτη αναπαραγωγή και σωστή προβολή υποτίτλων, όταν αυτοί συνοδεύουν το αρχείο σας.

AppTV960

Το Infuse φιλοδοξεί να πάρει μια καλή θέση στις προτιμήσεις των χρηστών. Διαθέτει υποστήριξη για πάνω από 14 μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων .avi, .m4v, .flv και φυσικά .mov. Υπάρχουν έξι υποστηριζόμενες μορφές ήχου, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να καλύψετε σχεδόν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς εικόνας/ήχου. Η εφαρμογή υποστηρίζει και Dolby, κάτι που πολλές εφαρμογές στερούνται πλέον λόγω αδειοδότησης.

Έχει πολύ καλή υποστήριξη στον τομέα των υποτίτλων, οι οποίοι μπορούν να προστεθούν σε μια ταινία μέσω της εφαρμογής πανεύκολα. Υποστηρίζονται πολλές γλώσσες και αν δεν έχετε υπότιτλους να συνοδέψετε το αρχείο σας σας δίνει την δυνατότητα να τους βρείτε μέσα από ένα πεδίο αναζήτησης που βρίσκει κανείς στο τμήμα που αφορά τον υποτιτλισμό.

InfuSub960

Μπορείτε να προσθέσετε ταινίες από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας από την λίστα με τις εγκατεστημένες εφαρμογές της iOS συσκευής σας μέσω του iTunes, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο iTunes έχετε συνδεθεί χωρίς πρόβλημα. Ακόμα μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία από το Dropbox ή μέσω URL που μπορεί να λάβατε από κάποιο email, κάνοντας χρήση απλά της iOS συσκευής σας, παρακάμπτοντας τρίτα συστήματα. Μεταφορά μέσω FTP, AirPlay και streaming αναπαραγωγή είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον μέσω αναβαθμίσεων στο Infuse.

Σαρώνει τη βιβλιοθήκη σας και αυτόματα αναγνωρίζει τις ταινίες που έχετε προσθέσει. Τίτλο, κατηγορία, σκηνοθέτη, cast, περίληψη, εξώφυλλο και αμέσως τα ενσωματώνει ανάλογα σε κάθε βίντεο.  Αυτό ισχύει τόσο για τις ταινίες που κατεβάζετε από υπηρεσίες όπως το iTunes και το Amazon αλλά και για αρχεία που έχουν έρθει στα χέρια σας και τυγχάνουν “αγνώστων στοιχείων”.

InFuseTic960

Το περιβάλλον του Infuse είναι ενδεδυμένο με έναν κινηματογραφικό “μανδύα”. Μεταξύ δύο κόκκινων κουρτινών, τις οποίες ο χρήστης “ανοίγει” με τα δάκτυλα του, αγγίζοντας τις αφίσες που αντικρίζει, αποκαλύπτει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βίντεο πάνω σε ένα εικονικό απόκομμα εισιτηρίου, σαν αυτά των παλιών κινηματογραφικών αιθουσών.

FireCore-Welcome-Page960
Είναι η πρώτη εφαρμογή από την FireCore, την ομάδα πίσω από το λογισμικό που είναι υπεύθυνο για το “jailbreak” του Apple TV  και ως πρώτη προσπάθεια οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πήγαν πολύ καλά, δημιουργώντας ένα όμορφο, ευέλικτο περιβάλλον για να παρακολουθείτε με άνεση ταινίες στο iPad και το iPhone.

Εάν λοιπόν έχετε μια συλλογή βίντεο και δεν επιθυμείτε να ασχοληθείτε με την μετατροπή τους τότε το Infuse είναι σίγουρα μια επιλογή που πρέπει να λάβετε υπόψιν και που μπορείτε να αποκτήσετε έναντι 4,49 € από το iTunes.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση