Viber Desktop στο Fedora 18

You are currently viewing Viber Desktop στο Fedora 18

H Viber ανακοίνωσε την επέκταση της από το χώρο των smartphones σε αυτό των desktop συστημάτων. Τα εγκαίνια έγιναν με τη νέα εφαρμογή Viber Desktop.

Η νέα εφαρμογή το Viber Desktop, για PC και Mac, προσφέρει επικοινωνία στους πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο σχεδόν σε όλες τις πλατφόρμες όπως το iOS, Android, Windows Phone και BlackBerry OS. Η δωρεάν υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων και φωνής είναι αρκετά αξιόπιστη, επιτρέποντας αδιάλειπτη συνδεσιμότητα ανάμεσα στους χρήστες κινητών και σταθερών υπολογιστών.

Ο Talmon MarcoCEO της Viber, σε δήλωση που έκανε ανέφερε : “Οι χρήστες περνούν ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου τους στα κινητά τους.  Με το Viber Desktop τους δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν όποια συσκευή τους βολεύει. Τώρα μπορούν απρόσκοπτα να εναλλάσσουν τις συσκευές ενώ ανταλλάσσουν μηνύματα, ακόμη και να μεταφέρουν μια κλήση ανάμεσα στο κινητό τους και τον προσωπικό τους υπολογιστή.”

Η ενεργοποίηση του λογαριασμού είναι πανεύκολη. Απλά συμπληρώστε τον αριθμό του κινητού σας, βάλτε τον κωδικό που θα σας σταλεί από την Viber μέσω SMS και αποκτήστε άμεσα πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Η έκδοση για σταθερούς υπολογιστές δημιουργήθηκε από την αρχή, αλλά διατηρεί αρκετά χαρακτηριστικά από την “mobile” έκδοση, με τα εισερχόμενα και απεσταλμένα μηνύματα να εμφανίζονται σε όλες τις συσκευές σας, αλλά τις ειδοποιήσεις “push” να εμφανίζονται μόνο στην συσκευή που χρησιμοποιείτε εκείνη την στιγμή.

Αν φυσικά διαγράψετε μια συζήτηση σε μια συσκευή, τότε διαγράφεται αυτόματα και από όλες τις άλλες.

Βέβαια επειδή ακόμα δεν υπάρχει επίσημη εφαρμογή και υποστήριξη από πλευράς Viber για Linux, εμείς θελήσαμε να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή για Windows μέσω Wine πάνω σε ένα Fedora 18 και να μελετήσουμε την συμπεριφορά της.

Γιατί; Είμαστε βιτσιόζοι 🙂

VibWine960

Κατεβάζοντας το Wine μέσω terminal, απλά δίνοντας την εντολή yum install wine, πηγαίνουμε στην ιστοσελίδα της Viber και επιλέγουμε την εφαρμογή για Windows, που ουσιαστικά είναι ένας downloader ο οποίος θα κατεβάσει και εγκαταστήσει την ολοκληρωμένη μορφη της εφαρμογής.

VibInst960

Από τον κατάλογο Downloads, επιλέγουμε το αρχείο [.exe] και το εγκαθιστούμε μέσω του Wine. Η εγκατάσταση δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή σε ένα κανονικό PC [με Windows]. Μόλις υποδείξουμε στο πρόγραμμα εγκατάστασης τα στοιχεία που θα ζητηθούν είμαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουμε.

VibDat960

Στο μηχάνημα μας η δοκιμή πήγε αρκετά καλά, μικρές ρυθμίσεις χρειάστηκαν για το μικρόφωνο και τα ηχεία, με μοναδική λειτουργεία να μένει εκτός αυτή της βιντεοκλήσης [λόγω μη ανίχνευσης της κάμερας].

VibCamNFLinst960

Μηνύματα και φωτογραφίες εστάλησαν και ελήφθησαν κανονικά και η ποιότητα της φωνητικής κλήσης ήταν μέτρια έως καλή.

ViberLinCall960

“Παράπονο” το κρασάρισμα στο τέλος της τρίτης κλήσης, γεγονός που δηλώνει αστάθεια και μας υπενθυμίζει ότι τα πειράματα έχουν και τις “εκπυρσοκροτήσεις” τους.

ViberFail960

Η Viber υποσχέθηκε ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης και νέα χαρακτηριστικά όπως π.χ.“stickers” και άλλα διαδραστικά στοιχεία στις επερχόμενες αναβαθμίσεις της, στο Viber 3.0 για iOS και Android, όπως φυσικά και ακόμα καλύτερη ποιότητα επικοινωνίας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση