Airplay, tips & tricks για απροβλημάτιστο streaming

You are currently viewing Airplay, tips & tricks για απροβλημάτιστο streaming

Όπως είναι γνωστό στους κατόχους iOS συσκευών, μπορεί κανείς να διοχετεύσει βίντεο, μουσική και φωτογραφίες από το iPhone, το iPad και το iPod touch ή από το iTunes του υπολογιστή του, στην τηλεόραση του μέσω του Apple TV

Πολλές φορές όμως, ειδικά όταν έχει να χρησιμοποιηθεί για καιρό, το AirPlay δεν λειτουργεί κανονικά ή αγνοεί την ύπαρξη του Apple TV, με αποτέλεσμα την μη ικανή ή σωστή εκτέλεση. Αυτό μεταφράζεται σε κολλήματα στο βίντεο, κενά στην αναπαραγωγή του ήχου και άλλα τέτοια … όμορφα.

ATVtricks960

Εμείς σας προτείνουμε κάποια βήματα για να επαναφέρετε την σύνδεση μεταξύ των συσκευών αυτών και να έχετε ξανά κανονικό AirPlay, απολαμβάνοντας με ευκολία ήχο και εικόνα στην τηλεόραση σας.

firewall-options

Απενεργοποιήστε το Bluetooth στη iOS συσκευή σας πηγαίνοντας: Ρυθμίσεις > Bluetooth [Settings > Bluetooth]
Βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας έχει ενεργοποιημένο το WiFi: Ρυθμίσεις > Wi-Fi [Settings > Wi-Fi]
– Κάντε επανεκκίνηση του WiFi router σας
– Κάντε επανεκκίνηση [reboot] στο Apple TV
– Κάντε επανεκκίνηση [reboot] στην iOS συσκευή σας
– Βεβαιωθείτε ότι μία και μόνο συσκευή προσπαθεί να κάνει χρήση του AirPlay
– Βεβαιωθείτε ότι το Apple TV σας φέρει την τρέχουσα έκδοση λογισμικού : Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση Λογισμικού [Settings > General > Software Update]
– Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό της iOS συσκευής σας είναι ενημερωμένο
– Στο OS X: Εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό προστασίας [firewall], βεβαιωθείτε ότι δεν εμποδίζει την αναπαραγωγή AirPlayΜενού Apple > Προτιμήσεις Συστήματος > Ασφάλεια & Απόρρητο > Firewall > Ρυθμίσεις Firewall [Μενού Apple > System Preferences > Security & Privacy > Firewall > Firewall Options] και απο-επιλέξτε το “Αποκλεισμός όλων των εισερχόμενων συνδέσεων” ενώ βεβαιωθείτε ότι το “Να επιτρέπεται αυτόματα η λήψη υπογεγραμμένου λογισμικού από εισερχόμενες συνδέσεις” [Automatically allow signed software to receive incoming connections] είναι ενεργοποιημένο. Σημειώστε εδώ ότι είναι πιθανόν να χρειαστεί να πατήσετε κάτω αριστερά στο παράθυρο το λουκέτο και να πληκτρολογήσετε το password του λογαριασμού διαχειριστή του συστήματος έτσι ώστε να προχωρήσετε στις όποιες αλλαγές.
– Αν το πρόβλημα επιμένει ελέγξτε αν το firmware του router σας είναι ενημερωμένο.

Ελπίζουμε πως καλύψαμε κάθε πιθανή περίπτωση και σας ευχόμαστε καλό streaming.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση