Τα “ιπτάμενα” έγγραφα του Office 365

You are currently viewing Τα “ιπτάμενα” έγγραφα του Office 365

Δοκιμάσαμε το Office 365, τη συνδρομητική cloud σουίτα εφαρμογών γραφείου της Microsoft, σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας και αναλύουμε όλα τα πλεονεκτήματα της.

Το Office 365 είναι μια συνδρομητική σουίτα γραφείου με έδρα το “νέφος”. Ξεκίνησε δοκιμαστικά τον Οκτώβριο του 2010 και κατάφερε να προσφέρει, μέσω των προγραμμάτων που χρησιμοποιούμε για περιήγηση στο διαδίκτυο, μια μινιμαλιστική έκδοση του κανονικού MS Office, χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Off365Fee960

Η επίσημη διάθεση του έγινε στις 28 Ιουνίου του 2011 και έκτοτε όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες του δεν έχει παρα να απευθυνθεί στην επίσημη ιστοσελίδα και να κάνει μια νέα εγγραφή ή να πραγματοποιήσει σύνδεση με την Microsoft ID του, εφόσον διαθέτει.

Off2013960

Αν λάβουμε υπόψιν το γεγονός ότι πολλοί έχουν ήδη στην κατοχή τους μια άδεια Windows 8 ή κάνουν χρήση του SkyDrive, της υπηρεσίας αποθηκευτικού χώρου που η εταιρεία από το Redmond εισήγαγε τον Απρίλιο του 2007 και ενέταξε ολοκληρωτικά στο οικοσύστημα της το 2012, δεν θα λίγοι εκείνοι που θα μπορούν να δοκιμάσουν την σουίτα αυτή, έστω και στην δοκιμαστική μορφή των 30 ημερών.

Το τελευταίο διάστημα πολλά γεγονότα έχουν φέρει στην επιφάνεια το cloud και τις ικανότητες του ενώ αρκετές εταιρείες, όπως η Google και η Barracuda Networks, πραγματοποίησαν μετατροπές, προσθήκες ή ακόμα και προσφορές στα “νεφελώδη” αυτά μαγαζιά τους, προσελκύοντας αρκετό κόσμο.

Off365bill960

Ταυτόχρονα προτρέπουν μεγάλη μερίδα χρηστών να ανεβάσουν μεγαλύτερα και περισσότερα αρχεία. Αν συνυπολογίσουμε και την αξία απόκτησης της κανονικής σουίτας του MS Office 2013, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί μονάχα σε ένα σύστημα και για μια και μοναδική φορα, τότε μάλλον και εσείς θα δείτε το Office 365 με άλλο μάτι.

Καταρχήν να ξεκινήσουμε από το κόστος της συνδρομής και να αναλύσουμε ένα τα οφέλη της υιοθέτησης και διατήρησης της δουλειάς μέσα και μέσω του “νέφος”.

To Office 365 Premium για οικιακή χρήση απαιτεί από τον χρήστη 10 € το μήνα ή 99 € ανά έτος, για μια άδεια χρήσης.

Off365Set960

Μπορεί να σας φαίνεται κάπως “τσιμπημένο” ως νούμερο αλλά σκεφτείτε το εξής : θα έχετε νόμιμα στην κατοχή σας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης εφαρμογών γραφείου, το οποίο από το πρώτο βήμα, μέσω μιας ιδιαίτερα φιλικής διαδικασίας, θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει να φέρετε στα μέτρα σας κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμη ως προς την απόδοση του. Και όλα αυτά μέσα από τον browser.

Off365Read960

Η εγκατάσταση απλή, με ένα βοηθό που θα σας περάσει από την μια οθόνη στην άλλη χωρίς απορίες, πραγματοποιώντας πρώτα τον απαραίτητο έλεγχο συμβατότητας του συστήματος σας, το οποίο παρεμπιπτόντως αν χρησιμοποιεί WIndows 7/8 δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Η διαδικασία είναι ολιγόλεπτη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δείτε μπροστά σας τα χαρακτηριστικά εικονίδια του MS Office που όλοι ξέρουμε.

Off365SD960

Δυνατότητα εισαγωγής αλλά και αποθήκευσης εγγράφων έχετε τόσο από το SkyDrive όσο και τοπικά, από τον δίσκο του μηχανήματος που εργάζεστε ή από δικό σας εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο. Εδώ συναντάμε το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα μιας cloud υλοποίησης. Τα έγγραφα που θα ανοίξετε, θα δουλέψετε και θα αποθηκεύσετε μέσω του SkyDrive μετά την έξοδο σας από το περιβάλλον του 365 είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ στο συγκεκριμένο μηχάνημα, προσφέροντας σας ασφάλεια και αποκλειστικότητα.

Αν πάλι εργαστείτε τοπικά ισχύουν οι περιορισμοί που ισχύουν για κάθε χρήστη που εργάζεται σε ένα “ξένο” μηχάνημα.

Off365Ic960

Και για όσα μηχανήματα δεν το έχουν εγκατεστημένο, η λειτουργία “On Demand” θα σας προσφέρει άμεση χρηστικότητα, απλά, χρησιμοποιώντας μόνο τον Microsoft λογαριασμό σας.

Δεν θα μπούμε σε βαθύτερη ανάλυση των μενού – Ribbons, με τα δεκάδες εργαλεία που υπάρχουν στην διάθεση σας αλλά σίγουρα ότι και αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε, να είστε σίγουροι, σας περιμένει. Καμία διαφορά στην χρήση με ένα κανονικό Office.

Off365Word960

Το περιβάλλον, όπως αναφέραμε, είναι λιτό και δεν ταλαιπωρεί τον χρήστη, με την χρήση απαλών χρωματισμών και πληθώρας αυτοματισμών, τόσο από την άποψη χειρισμού των πόρων του αλλά και από την εξαιρετική απόκριση της ταχύτητας του. Πάντα μέσω διαδικτύου, ας μην το ξεχνάμε αυτό.

Off365Ed960

Διατίθεται προς χρήση σε ατομικό επίπεδο, σε επίπεδο μικρής επιχείρησης αλλά και για μεγάλες επιχειρήσεις, με διαφορετικές δυνατότητες σε κάθε επίπεδο και φυσικά υποστήριξη ανάλογη με το βάρος του κάθε επιπέδου ξεχωριστά.

Ιδιαίτερα καλοστημένο και με όπλο το γνώριμο περιβάλλον, ως προς τον ανταγωνισμό, με την βαριά υπογραφή της Microsoft σε κάθε οθόνη του, το Office 365 είναι μια πλατφόρμα στιβαρή και εύκολη στη χρήση και σκοπεύει να ανταμείψει όσους το επιλέξουν με 20GB επιπλέον χώρο στο SkyDrive και 60 λεπτά κλήσεων στο Skypeκάθε μήνα σε περισσότερες από 40 χώρες.

Off365In960

Κερασάκι στην τούρτα : σε κάθε συνδρομητή δίδονται 5 άδειες, κάθε μία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά σε διαφορετικό μηχάνημα του ιδίου, με την δυνατότητα ανάκλησης της ανά πάσα στιγμή και κατά την δοκιμαστική περίοδο.

Off365EX960

Oi μικρές – μεσαίες επιχειρήσεις λαμβάνουν 10 άδειες και τις μεσαίες – μεγάλες έως και 25 άδειες. Στο πακέτο δε των επιχειρήσεων το Office 365 προσφέρει και την δυνατότητα βιντεοκλήσεων για την πραγματοποίηση απομακρυσμένων συνδιαλέξεων.

Τί χρειάζεστε, εκτός από λογαριασμό στην Microsoft και μια μέθοδο πληρωμής για την συνδρομή σας ;

Επεξεργαστής : 1 GHz και άνω [x86/x64 – SSE2 για PC, Intel για Mac]
Μνήμη : 1GB RAM στα 32-bit / 2 GB RAM στα 64-bit
Ελεύθερο χώρο στο δίσκο : 3GB στο PC / 2.5 GB HFS+ στο Mac
Λειτουργικό σύστημα [PC] : Windows 7 ή 8 [32bit-64bit], Windows 2008 R2 ή μεταγενέστερα, .Net 3.5 ή μεταγενέστερο. Δεν πραγματοποιείται εγκατάσταση σε συστήματα με Windows XP ή Vista
Λειτουργικό σύστημα [Mac] : Mac OS X 10.6 ή μεταγενέστερο
Γραφικά : DirectX 10 σε ανάλυση 1366 x 728 για το PC, 1280 x 800 για Mac

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση