Installous Alternative : AppAddict για iOS

You are currently viewing Installous Alternative : AppAddict για iOS

Ο αγώνας προκειμένου να βρεθεί ένας αντάξιος διάδοχος του Installous για “σπασμένες-jailbreaked” iOS εφαρμογές, φαίνεται ότι για κάποιους συνεχίζεται

Νέος “παίκτης” στο προσκήνιο και στην διάθεση δωρεάν και ξεκλείδωτων .ipa αρχείων είναι το AppAddict. Και αυτό έρχεται με διττή μορφή, προσφέροντας τις υπηρεσίες του μέσω της jailbroken iOS συσκευής μας αλλά και μέσω μιας ιστοσελίδας-καθρέπτη για κατέβασμα των εφαρμογών μέσω του browser.

TwMe960

Η λίστα με τις εφαρμογές μεγαλώνει καθημερινά, η λήψη και η εγκατάσταση ακολουθούν την κλασική προσέγγιση των AppCake και Zeusmos που έχουμε δει και στο παρελθόν ενώ για πρώτη φορά έχουμε, σε μικρό αριθμό ακόμα, εφαρμογές και για Mac OS X.

AAowbp960

Η εγκατάσταση του είναι εύκολη, αρκεί να έχετε περασμένο στην συσκευή σας το Cydia και το αντίστοιχο AppSync για να μπορέσετε να παρακάμψετε τους περιορισμούς της Apple. Τα βήματα που ακολουθούμε έχουν ως εξής :

1. Στην jailbroken συσκευή μας [iPhone, iPad, iPod] πηγαίνουμε στο Cydia και ελέγχουμε στην καρτέλα Manage>Packages αν έχουμε εγκατεστημένο το AppSync [ανάλογα με το firmware που χρησιμοποιούμε 5.x.x ή 6.x.x]. Αν δεν υπάρχει, το εγκαθιστούμε εύκολα μέσα από τα γνωστά, στους κύκλους των χρηστών του Cydiarepos.

2. Πηγαίνουμε στην καρτέλα Manage>Sources και πατώντας Edit, κάνουμε Add το repo του AppAddict : http://appaddict.org/repo. Επιλέγουμε Add Source και ολοκληρώνουμε το πέρασμα του.

CydScree960

3. Πηγαίνουμε στον browser της συσκευής [Safari] και δίνουμε το παρακάτω URL : http://appaddict.org/app.

4. Στην οθόνη μας εμφανίζεται μια ιστοσελίδα που στο κέντρο της υπάρχει ένα “Slide to install” πλήκτρο, όμοιο με αυτό που υπάρχει στην lockscreen της συσκευής μας.

5. Κάνουμε “Slide to install” και αφήνουμε την εφαρμογή να κάνει εγκατάσταση, προκειμένου να εμφανιστεί το εικονίδιο της στην οθόνη μας.

6. Επιστρέφουμε στο Cydia>Search και γράφουμε AppAddict+, εντοπίζουμε το πακέτο και το εγκαθιστούμε. Περιέχει βελτιώσεις και εξτρά ρυθμίσεις για την κανονική εφαρμογή.

7. Ανοίγουμε την εφαρμογή και κινούμαστε όπως και στο AppStore της Apple.

AAUIX960

Εδώ να σημειώσουμε ότι σε σχέση με τους δύο άλλους ανταγωνιστές του [AppCake, Zeusmos], το AppAddict υπερέχει σίγουρα σχεδιαστικά, μοιράζεται πάνω κάτω τα ίδια sources αλλά δείχνει πιο σταθερό και ελαφρώς πιο γρήγορο στο κατέβασμα.

Σας ενδιαφέρει

Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε όσες εφαρμογές σας αρέσουν και τις χρησιμοποιείτε να τις αγοράζεται από το App Store. Είναι το σωστό και τίμιο ως προς τους developers αφού δεν κλέβετε την πνευματική τους ιδιοκτησία. Ταυτόχρονα είναι βέβαιο πως η υποστήριξη σε πιθανά προβλήματα – σπάνιο για τους περισσότερους – είναι υπαρκτή, ενώ το σημαντικότερο είναι πως άμεσα έχετε τις τελευταίες αναβαθμίσεις των εφαρμογών όπως αυτές διατίθενται μέσα από το App Store.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση