Τέλος της mainstream υποστήριξης για τα Windows Vista από σήμερα

You are currently viewing Τέλος της mainstream υποστήριξης για τα Windows Vista από σήμερα

Η mainstream υποστήριξη που προσφέρει η Microsoft για κάθε λειτουργικό σύστημα της έληξε εχθές για τα Windows Vista και έτσι πλέον από σήμερα βρίσκονται σε κατάσταση extended support. To πλέον αποτυχημένο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, όσον αφορά την ικανοποίηση των χρηστών, από σήμερα και μέχρι τις 11 Απριλίου 2017 θα βρίσκεται σε κατάσταση extended support, όταν και η εταιρεία θα σταματήσει πλήρως την υποστήριξη για τα Windows Vista.

Όταν ένα λειτουργικό σύστημα της Microsoft βρίσκεται σε κατάσταση extended support οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ενημερώσεις ασφάλειας, αλλά αν δεν έχουν κάποιο συμβόλαιο υποστήριξης τότε δεν διατίθεται υποστήριξη για bug fixes ή άλλα patches που πιθανόν χρειαστούν.

Σε κατάσταση extended support βρίσκεται και το πλέον επιτυχημένο λειτουργικό της μεγάλης κυρίας του software, τα Windows XP, περισσότερο από 10 έτη μετά την αρχική κυκλοφορία τους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση