CES 2013: Lenovo IdeaCentre Horizon Table PC

You are currently viewing CES 2013: Lenovo IdeaCentre Horizon Table PC

Όχι η φωτογραφία δεν είναι φωτομοντάζ, η Lenovo στη CES 2013 παρουσίασε το πρώτο PC τραπέζι με οθόνη αφής. Η εταιρεία χαρακτηρίζει το IdeaCentre Horizon Table PC ως ένα Interpersonal PC το οποίο στοχεύει σε οικιακούς πελάτες.

Πριν λίγα χρόνια και η Microsoft είχα παρουσιάσει μια αντίστοιχη λύση με δύο μεγάλες διαφορές όμως. Προοριζόταν για το business κοινό, άρα δεν αφορούσε τον κάθε ένα από εμάς, ενώ ταυτόχρονα ήταν απλά ένα project με το οποίο η εταιρεία έδειχνε τις δυνατότητες της τεχνολογίας χωρίς να υπάρχει πραγματικό εμπορικό ενδιαφέρον.

Η Lenovo έρχεται με το IdeaCentre Horizon Table PC και τα αλλάζει όλα αυτά. Σύμφωνα λοιπόν με την Κινέζικη εταιρεία το Table PC μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Σκεφτόμαστε τώρα ότι η οθόνη του έχει διαγώνιο 27 ίντσες και αμέσως κάνουμε το συνειρμό ότι με αυτό το μέγεθος μάλλον μόνο σε κάποιο τραπέζι χωράει. Άρα ο χαρακτηρισμός Tablet PC του ταιριάζει γάντι.

Το Lenovo IdeaCentre Horizon Table PC εκμεταλλεύεται τη λειτουργικότητα αφής που προσφέρουν τα νέα Windows 8 και έτσι δίνει τη δυνατότητα σε δύο ή περισσότερα άτομα να παίξουν παιχνίδια για παράδειγμα. Επιπλέον όποτε κρίνεται απαραίτητο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα κλασικό PC με το πλεονέκτημα βέβαια της μεγάλης οθόνης αφής των 27 ιντσών.

Ας έρθουμε τώρα και στα ερωτήματα πότε και πόσο. Θα το δούμε στις αρχές καλοκαιριού, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ η τιμή στις ΗΠΑ – μιας και για τη χώρα μας δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες – θα είναι 1.699 δολάρια.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση