Έρχονται iMac με οθόνες Retina το φθινόπωρο

You are currently viewing Έρχονται iMac με οθόνες Retina το φθινόπωρο

Στο WWDC 2012 δεν είχαμε καμία αλλαγή στη γκάμα την δημοφιλών desktop συστημάτων iMac της Apple.

Οι τελευταίες φήμες θέλουν μια πλήρη ανανέωση τον ερχόμενο Οκτώβριο για τα iMac η οποία θα περιλαμβάνει μοντέλα με οθόνες Retina.

Αν και η συγκεκριμένη φήμη, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν υποστηρίζεται παρά από ελάχιστες πηγές, η σκέψη ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε ανανέωση στα iMac δεν είναι απίθανη. Αυτό που βρίσκεται προς συζήτηση είναι αν τα νέα συστήματα θα κυκλοφορήσουν με οθόνες Retina μιας και το κόστος μιας τέτοιας οθόνης είτε για τα μοντέλα στις 21,5 ίντσες, είτε για τα μοντέλα στις 27 ίντσες είναι πολύ υψηλό. Η Apple βέβαια ποτέ δεν είχε θέματα κυκλοφορίας ενός συστήματος επειδή ήταν ακριβό.

Από την άλλη υπάρχουν εντονότερες φήμες ότι στις 22 Ιουλίου μαζί με την κυκλοφορία του Mac OX X Mountain Lion θα κυκλοφορήσει τόσο νέο MacBook Pro στις 13 ίντσες με οθόνη Retina, όσο και νέα iMac.

Κυριακή κοντή γιορτή, σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα γνωρίζουμε για τη δεύτερη φήμη, αν και μεταξύ μας εμείς όσον αφορά το κομμάτι του MacBook Pro θεωρούμε ότι δεν έχει καμία τύχη πραγματοποίησης τόσο σύντομα μετά την ανακοίνωση του μεγάλου του αδερφού.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση