Πήρες νέο iMac με Fusion Drive; Ξέχνα το Boot Camp

You are currently viewing Πήρες νέο iMac με Fusion Drive; Ξέχνα το Boot Camp

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες τελικά αφού φαίνεται ότι οι νέοι σούπερ λεπτοί iMac της Apple δεν είναι συμβατοί με την ιδιαίτερα δημοφιλή εφαρμογή της εταιρείας Boot Camp. Οι γιαλαντζί switchers λοιπόν δεν μπορούν να εγκαταστήσουν Windows.

Σύμφωνα με αναφορές χρηστών που έχει λάβει το 9to5Mac χρήστες που έχουν αγοράσει built-to-order – συστήματα κατά παραγγελία – των νέων iMac στις 27 ίντσες με το 3 TB Fusion Drive δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Boot Camp. Εμείς θα σημειώσουμε ότι προφανώς το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στα Mac mini με Fusion Drive, αν και δεν έχουμε ακόμα αναφορές χρηστών. Ίσως γιατί δεν έχει πουλήσει αρκετά.

Οι users του Mac OS φαντάζομαι ότι διαβάζοντας αυτές τις γραμμές απλά διασκεδάζουν, οι χρήστες όμως που εργάζονται αποκλειστικά ή χρειάζονται και τα Windows στο σύστημα τους είναι τουλάχιστον προβληματισμένοι.

Η Apple από την άλλη έχει ήδη στο support site της ενημερωτικό άρθρο σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει ακόμα υποστήριξη για το Boot Camp. Αυτό φαίνεται ότι σημαίνει πως στο – σύντομο ελπίζουμε – μέλλον θα κυκλοφορήσει κάποιο update που θα διορθώνει το πρόβλημα.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

This Post Has 2 Comments

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ

    Ο προβληματισμός έχει ασάφεια, δηλαδή μόνο το φουλαρισμένο 27” έχει πρόβλημα?…π.χ. αν κάποιος έχει το BTO iMac 21,5” με 1TB Fusion Drive, θα έχει και αυτός πρόβλημα? Ας διευκρινιστεί!

Αφήστε μια απάντηση