Πολύ σκληρό για να γίνει βίδες το νέο iMac

You are currently viewing Πολύ σκληρό για να γίνει βίδες το νέο iMac

Η παράδοση των τελευταίων ετών συνεχίζεται και έτσι λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία – στις ΗΠΑ – των νέων λεπτών iMac τα παιδιά από το iFixit προχώρησαν σε ένα αναλυτικό teardown

Όπως αναφέρουν τα νέα λεπτά iMac είναι εξαιρετικά δύσκολα στην επισκευή μιας και η σούπερ λεπτή LCD οθόνη τους είναι κολλημένη επάνω στο frame. Ακόμα όμως και οι πλέον συνηθισμένες εργασίες για την προσέγγιση στη μνήμη RAM και το σκληρό δίσκο είναι τόσο δύσκολες που θυμίζουν παραβίαση θησαυροφυλακίου.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι τα νέα iMac να λαμβάνουν πολύ χαμηλή βαθμολογία όσον αφορά την ευκολία επισκευής.

Πηγή: iFixit

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

This Post Has 2 Comments

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ

    Δηλαδή,
    αν πάρω ένα νέο iMac (μόλις κυκλοφορήσει), πληρώσω μιά περιουσία και ατυχώς μου χαλάσει εντός εγγύησης…τότε ποιός είναι ικανός να μου το φτιάξει?

    Θα μου το αντικαταστήσουν αν είναι εντός εγγύησης ή θα κάνουν ματσακονιές (τεταρτοκοσμικές…) και μετά θα μου πουν ότι η ζημιά ήταν εκτός εγγύησης οπότε “συγγνώμη, η εγχείρηση επέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε!” ???

    Σχόλιο: Εδώ διάβασα για ειδική συγκόλληση αεροπορικής τεχνολογίας της οθόνης με το γυαλί που καθυστέρησε την παραγωγή των νέων iMac…η “δυνατή” κόλλα που περιγράφει το άρθρο σας ήταν μεταξύ αυτών και του μεταλλικού frame? ή μεταξύ τους….???!!! δώσε να καταλάβουμε… για να μπούμε στο νόημα…

  2. Η Apple έχει καλό όνομα όσον αφορά την υποστήριξη των πελατών της και τις επισκευές εντός εγγύησης, οπότε δεν θα ανησυχούσα ιδιαίτερα για κάποια τέτοια περίπτωση.

    Τώρα όσον αφορά την κόλα που περιγράφει το άρθρο αφορά την κόλληση της οθόνης με το σασί και όχι του panel με το γυαλί.

Αφήστε μια απάντηση