Πρωτότυπος Commodore 65 πωλείται προς 7.625 δολάρια [VIDEO]

You are currently viewing Πρωτότυπος Commodore 65 πωλείται προς 7.625 δολάρια [VIDEO]

Είσαι από εκείνους που λάτρεψαν τον Commodore 64 τους; Αν θέλεις να αγοράσεις το επόμενο μοντέλο, τον Commodore 65 θα σου κοστίσει ακριβά όπως φαίνεται.

Οι φίλοι των vintage συστημάτων πληρώνουν και μάλιστα πολλά για να αποκτήσουν ένα συλλεκτικό κομμάτι του αγαπημένο τους υπολογιστή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο eBay πωλήθηκε το πρωτότυπο ενός Commodore 65, ένα μοντέλο που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά, στην εξαιρετικά υψηλή τιμή των 7.625 δολαρίων.

Όπως γράφει ο πωλητής του Commodore 65 στην αγγελία, το σύστημα ήταν η επικρατέστερη πρόταση για τον αντικαταστάτη ενός από τα δημοφιλέστερα συστήματά όλων των εποχών. Ο συγκεκριμένος Commodore 65 είναι ένα πρωτότυπο από τα εργαστήρια της Commodore από το οποίο απουσιάζουν κάποια ολοκληρωμένα. Δεν λειτουργεί, ενώ έρχεται με έναν επίσης πρωτότυπο πληκτρολόγιο της Mitsumi.

Ο Commodore 65 εξελισσόταν περίπου το 1991, διαθέτει επεξεργαστή χρονισμένο στα 3,54 MHz, ενώ οι μηχανικοί που τον σχεδίαζαν είχαν στόχο να είναι πλήρως συμβατός με το software του θρυλικού Commodore 64. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ο C65 έρχεται με βελτιωμένα γραφικά 8-bit, ενσωματωμένο floppy drive των 3,5 ιντσών, 128K ROM, μπορούσε να δεχθεί μνήμη RAM μέχρι και 8 MB συνολικά, ενώ έτρεχε Commodore BASIC 10.0.O Commodore 65 ήταν ένα project που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην αγορά μέχρι και το 1994 όπου η Commodore χρεοκόπησε.

Ο αριθμός των engineerging protypes που υπάρχουν είναι άγνωστος, αλλά επειδή βρισκόταν σε ώριμο στάδιο εξέλιξης εικάζεται ότι πρόκειται για αρκετές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες συστήματα συνολικά.

Δείτε ένα Commodore 65 εν δράση.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση