Έπεσε το taxis εχθές από λάθος υπαλλήλου αλλά οι τεχνικοί ήταν σε … άδεια

You are currently viewing Έπεσε το taxis εχθές από λάθος υπαλλήλου αλλά οι τεχνικοί ήταν σε … άδεια

Το να πέσει ένα σύστημα σαν το taxis συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες αξίζει όμως να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία για το πως μπλόκαρε το σύστημα και γιατί δεν λύθηκε άμεσα το πρόβλημα.

Το πρόβλημα στο taxis ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί της Μ. Δευτέρας όταν μια εφοριακός έδωσε λανθασμένα εντολή εκτύπωσης ενός εγγράφου σε 10.000 αντίγραφα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 27 εφορίες να μην μπορούν να συνδεθούν με το σύστημα και έτσι να σταματήσουν να δέχονται πληρωμές ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμων χρεών αλλά και την καταβολή δόσεων από είσπραξη φόρων.

Το πρόβλημα είναι η αλήθεια δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, επιπλέον είναι λάθος που πιθανόν κάθε χρήστης υπολογιστή έχει κάνει. Ένας τεχνικός θα μπορούσε να λύσει αυτό το πρόβλημα σε λίγα λεπτά. Γιατί όμως αυτό δεν συνέβη είναι και το εκνευριστικό κομμάτι στην ιστορία.

Λόγω των αδειών του Πάσχα – σημειώστε ότι εχθές ήταν Μ. Δεύτερα – δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ικανός αριθμός τεχνικών για να πραγματοποιήσει την επιδιόρθωση. Τώρα οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα γελάτε με την καρδιά σας. Οι 1,5 εκατομμύρια άνεργοι δεν θα φανταστώ καν τι σκέφτονται.

Τελικά παρά την όλη κατάσταση στη χώρα μας φαίνεται πως κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι – και μάλιστα από τους πολύ καλά αμειβόμενους του Υπουργείου Οικονομικών – δεν θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση