Η Apple δοκίμαζε τηλεφωνικές συσκευές με οθόνη αφής από το 1983

You are currently viewing Η Apple δοκίμαζε τηλεφωνικές συσκευές με οθόνη αφής από το 1983

Η Apple εργαζόταν επάνω στην ιδέα μιας τηλεφωνικής συσκευής με  οθόνη αφής ήδη από το 1983, δηλαδή 24 ολόκληρα χρόνια πριν δούμε το πρώτο iPhone και βέβαια πριν ακόμα κυκλοφορήσει ο πρώτος Macintosh.

Η συσκευή της φωτογραφίας είναι ένα επιτραπέζιο τηλέφωνο με ένα πλήρες περιβάλλον εργασίας σε οθόνη αφής, είναι πρωτότυπη και έχει σχεδιαστεί από τον Hartmut Esslinger

Ο κ. Esslinger είναι συνιδρυτής της εταιρείας Frog Design και ήδη από το 1982 είχε συμφωνία αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως με την Apple για την παραγωγή πρωτότυπων σχεδιαστικών concept. Ένα από αυτά ήταν και η παραπάνω τηλεφωνική συσκευή.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν η Snow White Design Language η οποία  χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα προϊόντα της Apple από το 1984 μέχρι και το 1990, μεταξύ αυτών ο Macintosh αλλά και ο Apple IIc.

Πηγή: macrast

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση