Η Sony παρουσιάζει στην Ελληνική αγορά νέα VAIO, το Xperia Z1 και νέες φωτογραφικές μηχανές

You are currently viewing Η Sony παρουσιάζει στην Ελληνική αγορά νέα VAIO, το Xperia Z1 και νέες φωτογραφικές μηχανές

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εχθές στο The Hub Events, η Sony Hellas παρουσίασε επίσημα στην Ελληνική αγορά αρκετά νέα Vaio, την ναυαρχίδα της στα smartphones, Xperia Z1 και νέες εντυπωσιακές φωτογραφικές μηχανές.

Το FullPC εχθές είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα νέα Vaio Fit multi-flip PC, Vaio Tap 11 και Vaio Duo 13. Σύμφωνα με τη Sony τα νέα αυτά συστήματα συνθέτουν μια νέα εικόνα για το σχεδιασμό των φορητών υπολογιστών της εταιρείας.

sony-thehub

Επιπλέον πιάσαμε στα χέρια μας το νέο Xperia Z1, αλλά και τις “ολόφρεσκες” φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot DSC-QX10 και DSC-QX100 οι οποίες – συμφωνούμε με τη Sony –  δημιουργούν ένα καινούργιο concept στην ψηφιακή φωτογραφία.

Τα νέα VAIO

Η νέα σειρά VAIO Fitmulti-flip, διαθέτει σχεδιασμό που επιτρέπει την εναλλαγή από φορητό υπολογιστή με πλήρεις δυνατότητες σε tablet και οθόνη προβολής.

vaio-tap-11

Τo VAIO Tap 11, έχει πάχος μόλις 9,9 χιλιοστά και είναι το λεπτότερο tablet PC με Windows 8. Στην καρδιά του θα βρείτε επεξεργαστή Intel και σύστημα αποθήκευσης SSD που μειώνει τους χρόνους απόκρισης. Το πληκτρολόγιο είναι ασύρματο με touchpad που εφάπτεται μαγνητικά στην οθόνη αφής των 11,6 ιντσών του υπολογιστή ως προστατευτικό κάλυμμα. Το “κερασάκι” είναι ότι ταυτόχρονα φορτίζεται.

vaio-duo-13

To VAIO Duo 13 ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό που η Sony ονομάζει Surf Slider και είχαμε δει – και θαυμάσει – πρώτη φορά πέρυσι στην IFA 2012. Συνεχίζει να μας αρέσει, ενώ πλέον έρχεται και με ανανεωμένο hardware.

Το Xperia Z1

Για τη ναυαρχίδα της Sony δεν έχουμε να κάνουμε πολλά σχόλια μιας και πρόκειται συνολικά για μια εξαιρετική συσκευή, κάτι που επιβεβαιώσαμε από τη σύντομη γνωριμία μας μαζί της στην εκδήλωση.

xperia-z1

Όπως μας έχει συνηθίσει η Sony είναι αδιάβροχη, ενώ έρχεται με κάμερα η οποία διαθέτει αισθητήρα 20,7 MPixels, φακό G-Lens και επεξεργαστή εικόνας BIONZ for mobile. Η οθόνη του Xperia Z1 είναι η Sony TRILUMINOS Display για κινητά και συνολικά δείχνει σαφώς βελτιωμένη από την αντίστοιχη του Xperia Z, πάντα με βάση τη σύντομη γνωριμία μας.

Οι νέες … φωτογραφικές μηχανές

Οι νέες Cyber-shot DSC-QX10 και DSC-QX100 σε πρώτη ματιά θα σας μπερδέψουν και είναι βέβαιο ότι θα τις περάσετε για κάποιο φακό που κουμπώνει σε κάποια μικρή dSLR. Και όμως πρόκειται για εντελώς αυτόνομες φωτογραφικές μηχανές οι οποίες ιδανικά συνδυάζονται με το κινητό σας τηλέφωνο. Μπορούν συνδεθούν μαζί του ασύρματα, ενώ διαθέτουν δική τους μπαταρία  και δική τους κάρτα μνήμης, κάτι που σημαίνει ότι είναι αυτόνομες κατ’ ουσία.

QX100

Διαθέτουν αισθητήρα υψηλής ανάλυσης, οπτικό ζουμ, Optical SteadyShot και χειροκίνητους ελέγχους, με Wi-Fi και NFC για εύκολη λειτουργία με One-touch και δυνατότητα λήψεων βίντεο HD.

Όταν λοιπόν η Sony στο δελτίο τύπου αναφέρει “… αντικατοπτρίζουν ένα καινούργιο concept στην ψηφιακή οπτική απεικόνιση …” εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση