Ανακοινώθηκε το iOS 6

You are currently viewing Ανακοινώθηκε το iOS 6

Αναμενόμενο από πολλούς, το iOS 6 ανακοινώθηκε από την Apple και φέρνει μαζί του πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Θα ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι πλέον το FaceTime λειτουργεί όχι μόνο μέσω Wi-Fi αλλά και μέσω 3G σύνδεσης, το Siri πλέον αναγνωρίζει αρκετές νέες γλώσσες, φυσικά όχι την Ελληνική, ενώ πλέον αντιλαμβάνεται ερωτήματα αθλητικού περιεχομένου, ενώ μπορεί να ξεκινήσει iPhone apps με το όνομα τους.

Στο iOS 6 πλέον υπάρχει ενσωμάτωση του Facebook, όπως στο iOS 5 υπήρχε ενσωμάτωση Twitter. Πλέον τα Facebook events, όπως πχ τα γενέθλια των φίλων σας στο Facebook, εμφανίζονται στο ημερολόγιο.

Μας άρεσε το νέο χαρακτηριστικό Eyes Free το οποίο μπορούν να εκμεταλλευτούν οι οδηγοί μιας και πλέον δεν χρειάζεται να κοιτούν το iPhone τους. Μια παρατήρηση ότι αυτό θα συμβεί σε συνεργασία με κατασκευαστές; αυτοκινήτων οι οποίοι θα ενσωματώσουν στο τιμόνι του οχήματος ένα πλήκτρο που θα ενεργοποιεί το Siri.

To Do Not Disturb είναι ένα νέο επίσης χαρακτηριστικό το οποίο με ένα “διακόπτη” στο λειτουργικό σύστημα ο χρήστης ουσιαστικά ενημερώνει το iPhone να λαμβάνει κανονικά μηνύματα και ειδοποιήσεις, χωρίς όμως η συσκευή να κάνει κάποιο θόρυβο ή να ενεργοποιεί την οθόνη για να ειδοποιήσει τον χρήστη.

Το Photo Stream γίνεται ουσιαστικά μια social υπηρεσία χάρη στην οποία ο χρήστης μπορεί πλέον να μοιράζεται albums φωτογραφιών με τους φίλους του.

Στην εφαρμογή mail πλέον προστέθηκαν συντομεύσεις VIP, με τα VIP πρόσωπα – τα πλέον σημαντικά δηλαδή – να τα ορίζει ο χρήστης. Επιπλέον ο χρήστης κατά την αποστολή email μπορεί να κάνει attach φωτογραφίες και video χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψει την εφαρμογή.

Ο mobile Safari που έρχεται με το iOS 6 προσφέρει τη δυνατότητα για Offline reading list αλλά και iCloud καρτέλες.

Ανακοινώθηκε turn-by-turn navigation, 3D χάρτες και το Flyover, υπηρεσίες που με τον ένα ή άλλο τρόπο οι χρήστες ζητούσαν εδώ και αρκετό καιρό.

Το iOS 6 θα το δούμε στις συσκευές μας το φθινόπωρο, ενώ η beta έκδοση θα είναι διαθέσιμη από σήμερα. Υπομονή λοιπόν το καλοκαίρι θα περάσει.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση