Οι τελευταίες φήμες για το τι θα δούμε το βράδυ στο WWDC 2012

You are currently viewing Οι τελευταίες φήμες για το τι θα δούμε το βράδυ στο WWDC 2012

Σήμερα το βράδυ ξεκινά το WWDC 2012 και οι φήμες για το τι θα δούμε έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Εμείς παρά τη μυστικοπάθεια της Apple, σας αναφέρουμε τι είναι το πλέον πιθανό να δούμε το βραδάκι.

Πρώτα και καλύτερα είναι τα νέα MacBook Pro τα οποία όλα δείχνουν ότι θα αποκαλυφθούν σήμερα. Η χρήση της λέξης “νέα” δεν είναι τυχαία μιας και όλα δείχνουν ότι η αλουμινένια σειρά όπως τη γνωρίσαμε στο τέλος του 2008 για πρώτη φορά, σήμερα το βράδυ θα παρουσιαστεί αλλαγμένη.

Φαίνεται πως τα νέα MacBook Pro θα είναι λεπτότερα, οι οθόνες τους θα είναι Retina ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης, ενώ η είδηση της βραδιάς μάλλον θα είναι η κατάργηση του μοντέλου στις 17 ίντσες. Το τελευταίο φαίνεται όλο και πιο πιθανό ως σενάριο μιας και οι διαρροές της τελευταίας στιγμής δεν αναφέρουν πουθενά μοντέλα στις 17 ίντσες. Παρακάτω δείτε τι διαρροές έχουμε για τα χαρακτηριστικά των νέων MacBook Pro στις 13 και 15 ίντσες:

  • 13.3 ίντσες: 2.5GHz dual core processor, 4GB μνήμης RAM, σκληρός δίσκος 500GB
  • 13.3 ίντσες: 2.9GHz dual core processor, 8GB μνήμης RAM, σκληρός δίσκος 750GB
  • 15.4 ίντσες: 2.3GHz quad core processor, 4GB μνήμης RAM, σκληρός δίσκος 500GB
  • 15.4 ίντσες: 2.6GHz quad core processor, 8GB μνήμης RAM, σκληρός δίσκος 750GB [Εκδόσεις BTO -build to order – με επεξεργαστές μέχρι και 2.7GHz quad core και σκληρό δίσκο 1TB]

Επιπλέον επειδή οι φήμες ότι τα νέα MacBook Pro δεν θα διαθέτουν πλέον οπτικό drive είναι πολύ έντονες αναμένεται το βράδυ και η παρουσίαση ενός νέου USB SuperDrive. Επίσης στα νέα MacBook Pro είναι πολύ πιθανόν ο MagSafe adaptor που αφορά την φόρτιση και τροφοδοσία με ενέργεια του φορητού θα αλλάξει. Οπότε το βράδυ θα παρουσιαστούν, εφόσον αυτό είναι αληθές, νέα τροφοδοτικά με το νέο MagSafe, αλλά ακούγεται και ένας adaptor για να συνδέει κάποιος τα νέα τροφοδοτικά σε παλιό adaptor. Τέλος φαίνεται ότι θα παρουσιαστεί και ένας adaptor που συνδέεται στη θύρα ThunderBolt και από την άλλη μας δίνει έξοδο LAN.

Εκτός όμως από νέα MacBook Pro όλα δείχνουν ότι επιτέλους θα δούμε και ανανεωμένα Mac Pro, μια σειρά η οποία το τελευταίο διάστημα υπήρχε η εντύπωση πως η Apple θα εγκαταλείψει μιας και δεν έχει αναβαθμιστεί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Τα νέα Mac Pro όλα δείχνουν ότι θα κυκλοφορήσουν σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, αλλά και με δυνατότητα παραγγελίας εκδόσεων BTO – build to order.

  • Έκδοση workstation: 3.2GHz quad-core επεξεργαστής, 6GB μνήμης RAM, σκληρός δίσκος 1TB, και ATI Radeon 5770 κύκλωμα γραφικών.
  • Έκδοση workstation: 2.4GHz 12-core επεξεργαστής, 12GB μνήμης RAM, σκληρός δίσκος 1TB, και ATI Radeon 5770 κύκλωμα γραφικών.
  • Έκδοση Server: 3.2GHz quad-core επεξεργαστής, 8GB μνήμης RAM, Δύο σκληροί δίσκοι 1TB

Η ώρα για να αποκαλυφθούν όλα πλησιάζει. Μείνετε συντονισμένοι γιατί από το FullPC.gr θα ενημερωθείτε για κάθε ανακοίνωση που θα γίνει σήμερα το βράδυ στο WWDC 2012.

 

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση