Nέες λύσεις κλιματισμού υψηλής ακριβείας για Data Centers και κτίρια από την Schneider Electric

You are currently viewing Nέες λύσεις κλιματισμού υψηλής ακριβείας για Data Centers και κτίρια από την Schneider Electric

Σε ειδική εκδήλωση για τον Τύπο που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου, η Schneider Electric μας μίλησε για τις λύσεις που προσφέρει στον τομέα του κλιματισμού υψηλής ακρίβειας για Data Centers και κτίρια, καθώς και για την ένταξη της εταιρείας Uniflair στο δυναμικό του ομίλου. 

SE360960

Η Schneider Electric, μέσω μίας σειράς εξαγορών που έχει κάνει στο παρελθόν [Veris Industries, Power Measurement and ELAU, MGE UPS Systems, Clipsal, TAC, Nulec, Andover Controls, GET plc, Citect, Pelco, Xantrex, Gutor Electronic LLC, AREVA T & D] αλλά και χάρη στην τεχνογνωσία της κατάφερε να αποκτήσει μια ηγετική θέση στον τομέα της διαχείρισης ενέργειας.

APCBSETM960

Περισσότερο γνωστά είναι στους χώρους του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού τα προϊόντα που διανέμει μέσω της φίρμας American Power Conversion [APC], τα γνωστά αξιόπιστα UPS τροφοδοτικά, τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί και σε επίπεδο λιανικής από κάποιον συνεργάτη της.

UNFSE960

Η APC λοιπόν – σε συνδυασμό με την νεοαποκτηθείσα Uniflair, ειδική στο Precision Air Conditioning, το Technical Cooling και τα Μodular Αccess πατώματα  – αποτελούν πλέον την αιχμή του δόρατος στις εφαρμογές ΙΤ, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις όσον αφορά την διαχείριση ενέργειας, τις καλωδιακές εγκαταστάσεις, τα συστήματα ψύξης και φυσικά τα συστήματα αδιάλειπτης τροφοδοσίας [UPS] που υποστηρίζουν τις ζητούμενες υπό κατασκευή υλοποιήσεις, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών και του διαθέσιμου δυνατού χώρου.

SE360P960

Και αν ρίξετε μια ματιά στο πελατολόγιο της Schneider Electric θα δείτε να φιγουράρουν ονόματα όπως Google, Ferrari, BMW, O2, interxion, Reliance Communications, SKY αλλά και ελληνικά brands όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Vodafone και Wind Ελλάς, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο της.

OiNSE960

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γαλλική εταιρεία διατηρεί μια μονάδα παραγωγής στα Οινόφυτα, με πάνω από 4.000 κωδικούς σε απόθεμα στα 1.900 τμ αποθηκευτικού χώρου, κατασκευάζοντας μετασχηματιστές ελαίου, πεδία μέσης τάσης [20KV] και πίνακες χαμηλής τάσης.

Από εκεί εξάγονται μετασχηματιστές της σειράς Elvim – τους οποίους χρησιμοποιεί η ΔΕΗ από το 1969 μέχρι σήμερα – με περισσότερους από 115.000 μετασχηματιστές να έχουν εγκατασταθεί σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς σε Έργα Υποδομής τα τελευταία 40 χρόνια.

SEappAAS960

Αναφορά έγινε και στην εφαρμογή που διατίθεται τόσο για iOS αλλά και για Android, η οποία μπορεί να δείξει αναλυτικά πως λειτουργεί ένας χώρος σχεδιασμένος από την Schneider Electric, προσομοιώνοντας τις συνθήκες λειτουργίας, λαμβάνοντας υπόψιν κάθε μεταβλητή που παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση