Νικητής του Doodle4Google 2013 ο Αστέριος Ρέυνικ [VIDEO]

You are currently viewing Νικητής του Doodle4Google 2013 ο Αστέριος Ρέυνικ [VIDEO]

Google διοργάνωσε το διαγωνισμό Doodle 4 Google με θέμα “Η Ελλάδα μου” και ο νικητής Αστέριος Ρέυνικ ανακοινώθηκε εχθές σε ειδική εκδήλωση, ενώ σήμερα μπορείτε να δείτε το Doodle στην Ελληνική σελίδα της Google.

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους όταν οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin ήθελαν να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν, καθώς ήθελαν να πάνε στο Burning Man φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα.

Έτσι τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας, πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται «εκτός γραφείου». Οι χρήστες, παρά το αρχικό ξάφνιασμά τους, αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την αλλαγή στο κλασικό λογότυπο της Google.

FstGD960

Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google.

Η Google λοιπόν διοργάνωσε έναν διαγωνισμό Doodle 4 Google για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα, από 6 ως 18 ετών, με σκοπό να να ενθαρρύνει τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το λογότυπο της Google.

D4GHellas960

Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Η Ελλάδα μου» και το doodle το οποίο έπρεπε να σχεδιάσουν οι μαθητές να αντικατοπτρίζει την δική τους άποψη για την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 26 Φεβρουάριου 2013 και η υποβολή των doodles έληξε στις 29 Μαρτίου 2013. Κάθε σχολείο είχε δικαίωμα υποβολής μέχρι και 6 doodles.

BenMus960

Στο αίθριο λοιπόν του μουσείου Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποίος ήταν γεμάτος με παιχνίδια και γλυκίσματα κάθε λογής οι μικροί διαγωνιζόμενοι και οι συνοδοί τους πέρασαν εχθές ευχάριστες στιγμές πριν και μετά από την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή.

BenGooLog960

BenSw960

GooCan960

Οι φιναλίστ λοιπόν του φετεινού διαγωνισμού ήταν οι :

– ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΕΛΑ, 2/θέσιο Πειραματικό Σχολείο Πατρών

– ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΡΕΥΝΙΚ, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Λιτόχωρο

– ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΑΣ, Γυμνάσιο Κομποτιού Άρτας

– ΕΛΕΖΙ ΓΚΕΡΑΛΝΤ, 1ο Γενικό Λυκείο Κομοτηνής

Αυτοί οι 4 μαθητές ήταν οι εθνικοί φιναλίστ και ένας από αυτούς θα ανακηρυχθεί ο εθνικός νικητής από τη Google.

GooFin960

Εδώ να σημειώσουμε ότι τα doodles των μαθητών χωρίστηκαν σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες [1η-3η δημοτικού, 4η-6η δημοτικού, γυμνάσιο, λύκειο] για την αξιολόγηση τους. Σε πρώτο στάδιο μια επιλεγμένη ομάδα κριτών από διάσημους εικονογράφους, συγγραφείς και διευθυντές μουσείων, ανέδειξε τους 60 επιλαχόντες, 15 από κάθε ομάδα. Μετά το κοινό ψήφισε online τα αγαπημένα τους doodles μεταξύ των 60 επιλαχόντων που είχαν αναδείξει οι κριτές. Η ψηφοφορία του κοινού βοήθησε στον καθορισμό ενός νικητήριου doodle από κάθε ομάδα.

GooWin960

Και ο νικητής αυτού του υπέροχου διαγωνισμού, που είδε σήμερα το doodle του να αντικαθιστά το λογότυπο της Google στην αρχική της σελίδα, ήταν ο μικρός Αστέριος Ρέυνικ, μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου και εκτός από την δόξα ο Αστέριος πήρε και ένα Chromebook, ένα Wacom tablet και μια μπλούζα με το doodle το οποίο σχεδίασε.

Chromeb960

Συγχαρητήρια λοιπόν Αστέριε, να είσαι πάντα χαμογελαστός και δημιουργικός και συγχαρητήρια στην Google που οργάνωσε αυτόν τον πολύχρωμο και επιμορφωτικό διαγωνισμό.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση