Παρουσίαση των Intel Core 4ης γενιάς επεξεργαστών από την Intel [VIDEOS]

You are currently viewing Παρουσίαση των Intel Core 4ης γενιάς επεξεργαστών από την Intel [VIDEOS]

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, σε μια εκδήλωση για εκπροσώπους του τύπου, η Intel παρουσίασε τους 4ης γενιάς Core επεξεργαστές της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, καθώς και μία μεγάλη γκάμα προϊόντων που υλοποιούνται γύρω από αυτούς.

IntIntHSA960

Μας δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά νέα φορητά, λεπτότερα και ελαφρύτερα, συστήματα με αυτονομία έως και 9 ώρες σε κατάσταση λειτουργίας ή 10 με 13 ημέρες σε κατάσταση standby, με μια μόνο φόρτιση, ταχύτερα και λιγότερο ενεργοβόρα desktop PCs και φυσικά νέες υπερφορητές συσκευές 2-σε-1 και ταμπλέτες.

HasGam960

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που ακολούθησε αργότερα από τον κ. Norberto Mateos Carrascal, Intel Southern Europe Territory Director αλλά και από τον κ. Νίκο Παναγιωτίδη, Market Development Manager της Intel Hellas, παρουσιάστηκε η ευρύτερη στρατηγική της Intel όσον αφορά το παρόν και το μέλλον των επεξεργαστών του αμερικανικού κολοσσού αλλά ο τρόπος που προσανατολίζεται γενικότερα η εταιρεία σήμερα, με τον μετασχηματισμό της αγοράς των προσωπικών υπολογιστών και τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

IntEX960

Έγινε αναφορά στις ξεχωριστές “οικογένειες” επεξεργαστών που αποτελούν το οπλοστάσιο της [Core, Pentium, Celeron] και στα εντυπωσιακά ενσωματωμένα γραφικά υποσυστήματα που ενδυναμώνουν τις καινούριες αυτές μονάδες, υποσυστήματα ικανά για βελτιωμένη αναπαράσταση, κωδικοποίηση και αναμετάδοση εικόνας, τόσο στον τομέα του βίντεο αλλά και των 3D γραφικών που απαιτούνται από σύγχρονους τίτλους παιχνιδιών.

Με την υιοθέτηση και εφαρμογή τεχνολογιών όπως το WiDi, με το οποίο μπορεί κανείς να μεταδώσει βίντεο 1080p στην τηλεόραση του με μία και μόνο κίνηση, την αναπαραγωγή βίντεο σε 4K ή Ultra HDTV συσκευές κάνοντας χρήση των IRIS και IRIS Pro ενσωματωμένων γραφικών που προσφέρουν οι νέοι επεξεργαστές, άνετο multitasking και Intel Turbo Boost Technology 2.0, η Intel κινείται δυναμικά στον χώρο των κλασικών υπολογιστών αλλά και των νέων υβριδικών 2-σε-1 συσκευών, που αναμένεται να ωθήσουν την αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα, συνδυάζοντας την εκπληκτική απόδοση ενός υπολογιστή με τη φορητότητα ενός tablet ενώ ταυτόχρονα ενσαρκώνουν το όραμα των Ultrabooks.

NHSWfet960

Απόδοση, ασφάλεια και επιδόσεις σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη βελτίωση της Intel στην αυτονομία, καταναλωτικά και επιχειρηματικά συστήματα που βασίζονται σε τετραπύρηνες εκδόσεις της 4ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core, φορητές συσκευές all-in-one και παραδοσιακά φορητά συστήματα αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός του καλοκαιριού.

IntBan960

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση