PhotoVision 2013

You are currently viewing PhotoVision 2013

Για δέκατη φορά η Photovision, η μεγάλη έκθεση Imaging για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, τους λάτρεις της εικόνας και της τεχνολογίας, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή και μέχρι τις 8 Απριλίου θα βρίσκεται στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Συγκροτήματος – Στάδιο Ξιφασκίας

Σκοπός της έκθεσης είναι να καλύψει όλους τους τομείς και όλα τα ενδιαφέροντα : ψηφιακή και αναλογική εικόνα, video, επαγγελματικές εφαρμογές ενώ ταυτόχρονα όσοι παρευρεθούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν και ένα αξιόλογο πρόγραμμα με φωτογραφικές εκθέσεις, workshops, σεμινάρια και εκδηλώσεις φωτογραφικών φορέων για ερασιτέχνες και επαγγελματίες καθώς και πρωτότυπες παρουσιάσεις προϊόντων.

PVC960

Την έκθεση στηρίζει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών – Αντιπροσώπων – Εμπόρων Φωτογραφικών Ειδών και Συστημάτων Εικόνας [Σ.Ε.Κ.Α.Φ.].

PVBB960

Τα περίπτερα [booth] των εκθετών, άλλα μεγάλα και άλλα μικρα, τραβάνε εύκολα το βλέμμα του κοινού που περιφέρονται στους διαδρόμους. Άλλοτε με φανταχτερούς φωτισμούς, άλλοτε με δροσερές υπάρξεις και άλλοτε με νέα προϊόντα, κανείς δεν θα μείνει παραπονεμένος.

PVNikon960

Εντυπωσιακό και μεγάλο το περίπτερο της Nikon, το πρώτο που αντικρίζουμε καθώς ξεκινάμε την περιήγηση μας στην έκθεση, με πολλά μοντέλα διαθέσιμα στους πάγκους του, τόσο για ερασιτέχνες αλλά και για επαγγελματίες

NikCon960

Nik1960

NikPro960

Η Samsung Electronics Hellas συμμετέχει με ένα επίσης εντυπωσιακό περίπτερο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η ΝΧ300 η οποία έρχεται με 2D/3D φακό 45 mm σε F1.8, που προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να τραβάει τόσο φωτογραφίες όσο και βίντεο υψηλής ευκρίνειας 1080p και σε 3D.

SamsPV960

NX300PV960

Και κλασσικά όπως γίνεται πάντα στα περίπτερα των μεγάλων εταιρείων και στην Canon ο κόσμος έπιανε σειρά για να θαυμάσει από κοντά νέα αλλά και ακριβοθώρητα επιτεύγματα, τόσο σε επίπεδο φακών αλλά και φωτογραφικών μηχανών.

CanLen960

CanLog960

Η Canon βέβαια είχε στη διάθεση του κοινού και άλλα προϊόντα, όπως πχ. εκτυπωτικά συστήματα.

CanPr960

Στο περίπτερο της Sony είδαμε και μια γυμναστική επίδειξη, η οποία επαναλαμβάνεται ανά μια ώρα και σου δίνει την δυνατότητα να φωτογραφήσεις και να τραβήξεις βίντεο με τα νέα μοντέλα της σειράς “α” τα οποία βρίσκονται γύρω από την σκηνή.

SonyShow960

Πρωτότυπη η παρουσίαση και πρεμιέρα και για τρεις νέους φακούς A-mount µαζί µε αξεσουάρ για σειρές  A-mount και E-mount.

SonyCam960

Ο φακός 70-400mm f/4-5.6 G SSM II και ο φακός Carl Zeiss Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM είναι full frame και συµπληρώνουν τις δυνατότητες της full-frame Sony α99 SLT, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε και από κοντά.

SonyCZ50mm960

Ο φακός DT 18-55mm f/3.5-5.6 SAM II είναι ένας ελαφρύς, compact φακός µε ζουµ 3x για τις φωτογραφικές µηχανές A-mount µε αισθητήρες APS-C και τέλος ο τηλεφακός 70-400mm f/4-5.6 G SSM II, που χάρη στο νέο κύκλωµα µονάδας οδήγησης LSI, η ταχύτητα της αυτόµατης εστίασης του SSM [ Super Sonic Wave Motor ] είναι περίπου τέσσερις φορές µεγαλύτερη από πριν.

Μαζί παρουσιάστηκε και το φλας HVL-F20M, που προορίζεται για φωτογραφικές µηχανές µε τεχνολογία Multi Interface Shoe και είναι ιδανικό για να φωτίζει πορτρέτα, εσωτερικούς χώρους και σκηνές µε χαµηλό φωτισµό και το ενσύρµατο τηλεχειριστήριο RM-VPR1 µε εύχρηστα κουµπιά ελέγχου για το ζουµ και την έναρξη/διακοπή λήψης βίντεο.

Είναι συµβατό µε τη σειρά των µοντέλων alpha [A-mount και E-mount], Cyber-shot και τις βιντεοκάµερες Handycam, που διαθέτουν διασύνδεση Multi Terminal.

Μεγάλο και το περίπτερο της Epson, στο οποίο μάλιστα παρακολουθήσαμε και μια παρουσίαση όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις που αφορούν tο σύστημα Ink Tank και την οικονομία αλλά και εργονομία της γκάμας L και Μ, με την δεύτερη να απευθύνεται περισσότερο σε επαγγελματίες, με χαμηλό κόστος εκτύπωσης.

EpsonPV960

Το σύστημα επιτρέπει στον χρήστη να αναγομώνει μόνος του τα μελάνια της συσκευής του, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι το μπουκαλάκι με την αντίστοιχη χρωστική και που μπορεί να προμηθευτεί σε τιμές χαμηλές, αποφεύγοντας τις απομιμήσεις και τον κίνδυνο να προκαλέσει φθορά στο μηχάνημα.

InkTank960

InkTankL960

Αυτά και πολλά άλλα καθώς η έκθεση ξεδιπλώνεται με νέα events, με περισσότερους επισκέπτες λόγω του Σαββατοκύριακου και μην ξεχνάτε ότι η τελευταία μέρα απευθύνεται αποκλειστικά σε εμπόρους.

PVBT960

PVSTCa960

PVCrCa960

Επισκεφθείτε λοιπόν την PhotoVision 2013, μήν αφήσετε να πάει χαμένη η ευκαιρία γιατί θα πρέπει να περιμένετε αλλά 2 χρόνια. H έκθεση θα είναι ανοιχτή 11:00 – 21:00 με ελεύθερη είσοδος για επαγγελματίες του κλάδου και 5 ευρώ για τους υπόλοιπους.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση