Samsung Galaxy Note 3 και Galaxy Gear στο Γκάζι

You are currently viewing Samsung Galaxy Note 3 και Galaxy Gear στο Γκάζι

Σε μια ιδιαίτερη και ευχάριστη παρουσίαση στο διαφορετικό και extravagant Shamone στο Γκάζι, η Samsung μας έφερε σε επαφή με το ολοκαίνουριο Note 3 και το Galaxy Gear

Shamone960

Σε ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση σκηνή-πασαρέλα, ο Γιάννης Γκίκας [Head of Mobile της Samsung Electronics Greece] έχοντας στο πλευρό του μια σύγχρονη ελληνίδα επιχειρηματία, η οποία όπως αποκαλύφθηκε ήταν μέρος του πειράματος “Note 3”, έβαλε εικονικά σε παράλληλη τροχιά την πορεία μιας “γεμάτης” μέρας του με την αντίστοιχη πορεία της πολυάσχολης συμπαρουσιάστριας του.

Από ότι φαίνεται το πείραμα πέτυχε και το Note 3 κατάφερε να οργανώσει αλλά και να καλύψει τηλεπικοινωνιακά τόσο τις ανάγκες του Γιάννη αλλά και της γοητευτικής συμπρωταγωνίστριας, η οποία όπως δήλωσε πριν από την επαφή της με την νέα υλοποίηση της Samsung, δεν είχε καμία επαφή με τέτοιου είδους συσκευές.

TPOS960

Τους καρπούς και των δύο παρουσιαστών κοσμούσε το εντυπωσιακό Galaxy Gear, το “έξυπνο” ρολόι της νοτιοκορεατικής εταιρείας, σε πορτοκαλί και σε μαύρο χρωματάκι, το οποίο από κοντά δεν μας φάνηκε και τόσο ογκώδες, τουλάχιστον όχι όπως πολλοί έχουν ισχυριστεί μέχρι τώρα. Όμορφα και “παιχιδιάρικα”, με την μπαταρία τους να κρατάει σχεδόν μια ολόκληρη μέρα, σύμφωνα με δηλώσεις των ιδιοκτητών τους.

GGOW960

Αυτό στο οποίο σταθήκαμε εμείς περισσότερο ως FullPC, αφού λίγο πολύ το Note 3 το έχουμε δει, ήταν το Knox.

Το Knox είναι το ενσωματωμένο σύστημα ασφαλείας που προσφέρεται μαζί με το Note και ουσιαστικά εξασφαλίζει τον κάτοχο της συσκευής από τυχόν malware εφαρμογές, που κατά καιρούς βάζουν στόχο τις συσκευές με λειτουργικό Android.

SN960

Τόσο σε επίπεδο hardware αλλά και software, η εφαρμογή [app] του Knox είναι απλά το προσωπείο, η “κορυφή του παγόβουνου”, στη “φαρέτρα” με τα προληπτικά μέτρα της Samsung κατά του κακόβουλου λογισμικού.

Δεν ξέρουμε αν έχετε δουλέψει ποτέ κάποια εφαρμογή που κάνει “sand-boxing” στο σύστημα σας. Φανταστείτε λοιπόν το τηλέφωνο σας να μπαίνει σε μία τέτοια λειτουργία και να μπορεί να ελέγξει κάθε τι το οποίο ζητάει πρόσβαση στην συσκευή σας.

SNad960

Το Google Play και γενικότερα η εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτους μένουν στην άκρη και ένας δεύτερος λογαριασμός, ουσιαστικά ένα “στρώμα” ασφαλείας, καλύπτει το περιβάλλον στο οποίο εσείς εκτελείτε τις καθημερινές σας εργασίες. Αν κάποια εφαρμογή θέλει να πάρει την πιστοποιημένη υπογραφή του Knox, θα πρέπει οι developers να υποβάλλoυν ένα αίτημα στην Samsung, να εξεταστεί προσεχτικά η φύση και τα δικαιώματα της εφαρμογής πάνω στην συσκευή σας και μόνο αν κριθεί ότι συναντά τα κριτήρια που θέτει το σύστημα ασφαλείας, θα εγκατασταθεί μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Samsung Apps.

NT3AppS960

Με άλλα λόγια η συνεργασία μεταξύ του Android και του module του Knox, είναι ένα φιλτράρισμα εφαρμογών και μια κωδικοποίηση AES με κλειδί 256bit, ιδανική για εταιρική χρήση και περιπτώσεις όπου η ασφάλεια είναι το παν. Στο δικό μας το αυτί η λέξη “Knox” ηχεί κάπως ως Kno[w-bo]x, ένα έξυπνο “container”, που δεν αφήνει περιθώρια για διαρροές ή διεισδύσεις στις Knox-ready συσκευές όπως το Galaxy S4 ή το Note 3.

SNFE960

Οπότε συνοψίζουμε :

Note 3 με αιχμή του δόρατος τον Qualcomm Snapdragon 800 Quad-core 2.3 GHz Krait 400 και τον συνεπεξεργαστή Adreno 330, οθόνη Super AMOLED 5.7″ 16M [1080×1920 px] στα 386 ppi, 3GB RAM, κάμερα 13 Megapixel με HCRI flash και δυνατότητα εγγραφής βίντεο 4K

Galaxy Gear με με οθόνη 1.63″ Super AMOLED, κάμερα 1.9 Megapixel, Bluetooth, μπαταρία 315mAh, ενσωματωμένη μνήμη 4GB και δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών, ιδανικός σύντροφος για τα Note 3 / Galaxy S4

SNKGW960

Knox με κωδικοποίηση AES με κλειδί 256bitTrustZone Integrity Measurement Architecture [TIMA], πραγματική ελευθερία στο BYOD [Bring Your Own Devices] για εταιρική χρήση και διευκόλυνση στο τμήμα ΙΤ, για εύκολη αναγνώριση και άμεση χρήση των δικτύων VPN.

Το Samsung GALAXY Note 3 θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 και το GALAXY Gear το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2013.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση