Το FullPC βρέθηκε στο 4ο Drupal meetup της Αθήνας

You are currently viewing Το FullPC βρέθηκε στο 4ο Drupal meetup της Αθήνας

Εχθές το απόγευμα βρεθήκαμε στην 4η συνάντηση που πραγματοποίησαν τα μέλη της Αθηναϊκής κοινότητας του δημοφιλούς open source CMS, Drupal, μείναμε ενθουσιασμένοι και σας μεταφέρουμε το κλίμα.

Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 7 το απόγευμα στο CoLab Workdshop, ένας πολύ φιλόξενος χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί συναντήθηκαν φίλοι του Drupal που εργάζονται σε εταιρείες, είτε ως freelancers, αλλά και χομπύστες οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με την πλατφόρμα. Αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιούνται από την κοινότητα του Drupal και στην Θεσσαλονίκη, ενώ οι φίλοι και επαγγελματίες του Drupal μέσω αυτών των συναντήσεων αλλά και του δικτυακού τους τόπου MyDrupal.gr , γνωρίζονται, ενημερώνονται και ανταλλάσσουν ιδέες.

Εμάς μας άρεσε το φιλικό κλίμα που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης αλλά και η διάθεση να βοηθήσουν την κοινότητα παλαιότερα μέλη αλλά ακόμα και επαγγελματίες του χώρου.

Μεταξύ άλλων έγινε εκτενής αναφορά στον ανασχεδιασμό του δικτυακού τόπου της κοινότητας, MyDrupal.gr , παρουσιάστηκαν ιδέες και προτάσεις από μέλος της κοινότητας στη Θεσσαλονίκη όπου το αντίστοιχο θέμα είχε συζητηθεί πριν περίπου μια εβδομάδα. Οι παρευρισκόμενοι μπορούσαν να έχουν το λόγο και συμμετέχουν ενεργά, ενώ γινόταν αναμετάδοση του event μέσω Skype σε φίλους του Drupal από την Κρήτη. Στο τέλος και σε ακόμα πιο χαλαρό κλίμα η ομάδα της netstudio παρουσίασε φωτογραφίες και έκανε μια σύντομη αναφορά στα όσα έζησε κατά την παρουσία της στο DrupalCon στο Μόναχο πριν περίπου ένα μήνα.

Δεν θα μας έκανε καθόλου εντύπωση αν από αυτές τις συναντήσεις υπάρξουν συνεργασίες στο μέλλον μεταξύ των μελών της κοινότητας του Drupal.

Εμείς ευχαριστούμε την eresus για την πρόσκληση και για μέρος του φωτογραφικού υλικού από την συνάντηση.

Πατήστε επάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε μεγαλύτερες.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση