Blizzard: Τέλος η υποστήριξη δημοφιλών games σε Windows XP και Vista

You are currently viewing Blizzard: Τέλος η υποστήριξη δημοφιλών games σε Windows XP και Vista

Η Blizzard ανακοίνωσε ότι αργότερα μέσα στο 2017 θα σταματήσει την υποστήριξη για Windows XP & Vista δημοφιλών τίτλων όπως τα World of Warcraft, StarCraft II, Diablo III, Hearthstone και Heroes of the Storm.

Στο δελτίο τύπου της παραπάνω ανακοίνωσης η εταιρεία σημειώνει ότι η Microsoft έχει σταματήσει να υποστηρίζει αυτές τις εκδόσεις των Windows το 2009 και το 2012 αντίστοιχα. Μέχρι τώρα συνέχιζε την υποστήριξη μιας και αρκετοί gamers συνέχιζαν να έχουν συστήματα βασισμένα σε αυτές τις εκδόσεις των Windows. Παρόλα αυτά από τότε η Microsoft έχει διαθέσει τρεις νεότερες major εκδόσεις των Windows και η πλειοψηφία έχει αναβαθμιστεί σε κάποια από αυτές τις νεότερες εκδόσεις.

Με την ανακοίνωση της η Blizzard προτείνει σε όσους gamers έχουν απομείνει με κάποιο σύστημα που τρέχει μια αυτές τις παλιές εκδόσεις των Windows να αναβαθμιστούν σε κάποια νεότερη.

Οι αλλαγές στα games της εταιρείας θα γίνουν κλιμακωτά το αμέσως επόμενο διάστημα και όχι χωρίς προειδοποίηση αφού θα ενημερώνει με ειδοποιήσεις σε κάθε παιχνίδι όσο πλησιάζει η χρονική στιγμή που θα σταματήσει η υποστήριξη για τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

Αυτή η επιλογή της Blizzard θα δώσει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να εκμοντερνήσουν σε μεγάλο βαθμό τα δημοφιλή games της εταιρείας μιας και για παράδειγμα τα Windows XP υποστηρίζουν μέχρι και την έκδοση 9 του DirectX. Σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που προσφέρει το μοντέρνο hardware με καλύτερα γραφικά και εφέ.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση