Η LG δεν “παίζει” με το gaming

You are currently viewing Η LG δεν “παίζει” με το gaming

Η LG Electronics, ηγέτιδα εταιρεία στην οικιακή ψυχαγωγία, σχεδιάζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη βιομηχανία του gaming, διατηρώντας την ηγετική της θέση και στο μέλλον.

Παρακολουθώντας στενά τις τάσεις της βιομηχανίας, η LG χαράζει τη στρατηγική της, σχεδιάζοντας προϊόντα με επίκεντρο το παιχνίδι και αναζητώντας τρόπους καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες των gamers, με στόχο την ακόμη καλύτερη εμπειρία gaming μέσα από νέες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Η LG έχει αναπτύξει πληθώρα καινοτόμων συσκευών για την υποστήριξη παιχνιδιών και την βελτίωση της gaming εμπειρίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πιο πρόσφατα IPS monitors της LG. Είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν εικόνες υψηλής ποιότητας με μεγαλύτερη ακρίβεια σε πιο φυσικά χρώματα, μειώνοντας την κούραση των ματιών.

Επιπλέον η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά σε 3D Smart TV εφαρμογές για ακόμη πιο συναρπαστική εμπειρία gaming. Έχει συνεργασίες με εταιρείες, όπως η Gameloft για τα smartphones και η Gaikai για cloud υπηρεσίες gaming στις Smart τηλεοράσεις της LG. Μεγάλο βάρος έχει δοθεί επίσης στα 3D παιχνίδια για τη σειρά των Smart τηλεοράσεων που μπορεί ο χρήστης να απολαύσει σε οποιαδήποτε κονσόλα παιχνιδιών ή σε υπολογιστή χωρίς πρόσθετες συσκευές. Το πακέτο 3D παιχνιδιών των Smart TVs της LG περιλαμβάνει δημοφιλή παιχνίδια που έχουν γίνει δημοφιλή ως smartphone εφαρμογές, όπως τα Air Penguin, Frisbee Forever, Downhill Bowling 2, Burn The City και Diversion.

H τεχνολογία CINEMA 3D της LG προσφέρει μια πιο συναρπαστική 3D εμπειρία με λειτουργίες όπως η μετατροπή από 2D σε 3D, έτσι ώστε οι χρήστες να παρακολουθούν απεριόριστο 3D περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, ενώ το 3D Effect Mode βελτιώνει τις τροποποιημένες εικόνες. Επιπρόσθετα, η τεχνολογία Dual Play της LG επιτρέπει στους gamers να παρακολουθούν δύο διαφορετικές εικόνες σε πλήρη οθόνη την ίδια στιγμή, δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα συναγωνισμού.

Επιπλέον η πρόσφατη ανακοίνωση της πλατφόρμας Game World, που ανέπτυξε η LG αποκλειστικά για τη σειρά CINEMA 3D Smart TV, επιβεβαιώνει τη σημασία του gaming για την εταιρεία. To portal παρέχει ένα φιλικό προς το χρήστη τρόπο να αναζητά, να αγοράζει και να χρησιμοποιεί εφαρμογές παιχνιδιών – τόσο σε 2D όσο και σε 3D – μέσω ενός διαδραστικού interface. Οι χρήστες μπορούν να παίζουν τα παιχνίδια με το Magic Remote της LG ή με οποιοδήποτε χειριστήριο παιχνιδιού.

Το gaming ανεξάρτητα από ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει –console και PC games ή πιο απλά, low budget παιχνίδια βασισμένα σε applications- θα συνεχίσει να διεκδικεί ένα μεγάλο κομμάτι από την αγορά της οικιακής ψυχαγωγίας.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.