Η Valve θέλει να κάνει port 2.500 games στο Linux

You are currently viewing Η Valve θέλει να κάνει port 2.500 games στο Linux

Σύμφωνα με τον Gabe Newell, ο οποίος είναι συνιδρυτής και managing director της Valve, η εταιρεία θέλει να κάνει port 2.500 τίτλους παιχνιδιών στο Linux στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Λίγες μόνο ημέρες πριν σας είχαμε ενημερώσει ότι η Valve ενδιαφέρεται να κυκλοφορήσει το Steam αλλά και το δημοφιλές παιχνίδι Left 4 Dead 2 για την πλατφόρμα του Linux. Με νέες δηλώσεις του ο συνιδρυτής και managing director της εταιρείας αναφέρει ότι θέτει ως στρατηγική της εταιρείας του να μεταφερθούν στο Steam 2.500 τίτλοι για Linux.

Γιατί όμως τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για ένα λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν, σύμφωνα με έρευνες, λιγότερο από 5% των χρηστών παγκοσμίως; Η απάντηση είναι ότι ο κ. Newell φαίνεται να μισεί τα επερχόμενα Windows 8 και πιστεύει ότι η κυκλοφορία τους θα είναι μια καταστροφή για όλους στο χώρο των PCs.

Από δηλώσεις του αντιλαμβανόμαστε ότι το μεγάλο πρόβλημα του δεν είναι το look του νέου λειτουργικού ή κάτι τέτοιο αλλά το App Store της Microsoft. Θεωρεί ότι είναι άκρως ανταγωνιστικό με την πλατφόρμα της Valve, το Steam και ότι θα κάνει μεγάλο κακό στην επιχείρηση του. Η λύση λοιπόν φαίνεται να είναι το port 2.500 τίτλων στο Linux έτσι ώστε να υπάρχουν κίνητρα στους PC users να ξεφορτωθούν τα Windows.

Ενδιαφέρουσα σκέψη αλλά μένει να δούμε τον τρόπο που θα υλοποιηθεί.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.