AMD FX Centurion στα 5GHz

You are currently viewing AMD FX Centurion στα 5GHz

Η AMD τον τελευταίο καιρό δίνει ιδιαίτερο βάρος στην σειρές των εξελιγμένων APUs της, με τα εντυπωσιακά ενσωματωμένα γραφικα, αλλά φαίνεται ότι δεν μένει μόνο εκεί αφού ετοιμάζει εκπλήξεις στο κομμάτι των επεξεργαστών. 

APUsFam960

Οι APUs της AMD προσφέρουν στους καταναλωτές ένα πολύ καλο επίπεδο απόδοσης/τιμής, ενώ και η εκστρατεία της εταιρείας με τα Never Settle πακέτα βρίσκει ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό. Παρόλα αυτά όμως η σειρα των FX επεξεργαστών της δείχνει αδύναμη να ανταγωνιστεί τους αντίστοιχους τρίτης και σύντομα τέταρτης γενιάς Core επεξεργαστές της Intel. Οι Ivy Bridge και οι υπό ανακοίνωση Haswell να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των καταναλωτών και δείχνουν τα δόντια τους στον ανταγωνισμό.

Μια φήμη όμως έκανε την εμφάνιση της και θέλει ένα ανταγωνιστικό και εντυπωσιακό super-chip να ξαναβάζει την AMD στο πεδίο της μάχης του high-end . Προκειται για ένα επεξεργαστή αρχιτεκτονικής “Vishera”, ίδιας με αυτή του FX-8350 με χρονισμό στα 4,2 GHz, του οποίου το όνομα θα είναι “Centurion” και θα αγγίζει τα 5 GHz με αερόψυξη.

NSBCha960

Θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό στην κατά πάσα πιθανότητα τσουχτερή τιμή των 795 δολαρίων ΗΠΑ και δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τυχόν επιπλέον απαιτήσεις από πλευράς hardware για την ομαλή λειτουργία του.

Λέτε τελικά η AMD να δαγκώσει;

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση