Ανεβαίνουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών

You are currently viewing Ανεβαίνουν οι τιμές στις κάρτες γραφικών

Ανοδική φαίνεται πως θα είναι πορεία των καρτών γραφικών για το 2013, τουλάχιστον των πιο οικονομικών μοντέλων, όχι όσον αφορά τις πωλήσεις αλλά τις τιμές τους. 

Σύμφωνα με πηγές της γνωστής ιστοσελίδας DigiTimes μπορείτε να κατηγορήσετε για αυτήν την άνοδο των τιμών, ποιους άλλους, τους κατασκευαστές μνήμης τύπου DDR3 που το τελευταίο διάστημα ανέβασαν περισσότερο από 10% τον πήχη στην χονδρική πώληση.

Αυτό φυσικά έχει ως συνέπεια την μετακύλιση του ενδιάμεσου κόστους στον τελικό χρήστη, τον καταναλωτή, με την αγορά να μην βλέπει στον ορίζοντα κάποια ενδεχόμενη μείωση στο άμεσο μέλλον, πλην κάποιων προσφορών και “πακέτων” τύπου όπως τα Never Settle bundles της AMD [hardware & game].

AMDNS960

Μαζί με την αναμενόμενη μικρή αύξηση τιμών στις μητρικές κάρτες που θα φιλοξενούν την νέα πλατφόρμα Haswell, όσοι θελήσουν να προβούν σε αναβάθμιση μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2013 μάλλον θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι λίγο πιο βαθιά στην τσέπη.

HaswCh960

Οι εταιρείες δείχνουν συγκρατημένες όσον αφορά τις αυξήσεις και θέλουν να πιστεύουν, λόγω της μειωμένης ζήτησης που επικρατεί στην αγορά των PCs γενικότερα, ότι και οι καταναλωτές θα το αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση