ASRock H81 Pro BTC και H61 Pro BTC μητρικές για Bitcoin Mining

You are currently viewing ASRock H81 Pro BTC και H61 Pro BTC μητρικές για Bitcoin Mining

Δύο καινούριες μητρικές ανακοινώθηκαν από την ταϊβανέζικη εταιρεία ASRock, οι H81 Pro BTC και H61 Pro BTC, ειδικά σχεδιασμένες για την συγκέντρωση Bitcoins από φιλόδοξους χρήστες που επιθυμούν να “φουσκώσουν” τα ψηφιακά τους πορτοφόλια. 

Οι μητρικές αυτές είναι εξοπλισμένες με 6 PCIe υποδοχές – για να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες GPU που ως γνωστό αποτελούν την καλύτερη λύση για την γρήγορη επεξεργασία των αλγορίθμων που απαιτούνται προκειμένου να συγκεντρωθούν τα εικονικά νομίσματα – και δύο έξτρα 4pin τροφοδοσίας για την απαραίτητη ενίσχυση των υπόσυστηματων.

AMBCM2960

Κατά τα άλλα δεν απέχουν και πολύ από τις αντίστοιχες υλοποιήσεις των ανταγωνιστών τους, αφού είναι έτοιμες να δεχτούν επεξεργαστές Intel Core 4ης γενιάς i7/i5/i3, Xeon, Pentium και Celeron [LGA1150].

Υπάρχουν άφθονες θύρες SATA, USB 3.0, HDMI και VGA, πολυκάναλος ήχος και Gigabit Lan.

Η ποιότητα των υλικών ακολουθεί τα υψηλά στάνταρ της εποχής, με ανθεκτικούς “All-Solid” πυκνωτές, εξαιρετικά κυκλώματα τροφοδοσίας [Digi Power, 4 Power Phase] για καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία του επεξεργαστή, ένα σύνολο εξειδικευμένου λογισμικού και πλήρη συμβατότητα με τα Windows 8.1.

AMBCM3960

Να σας θυμίσουμε ότι το Bitcoin Mining απαιτεί αφοσίωση και υπομονή – καθώς και ένα μικρό κεφάλαιο – για να ξεκινήσετε την διαδικασία επίλυσης των κρυπτογραφικών αλγορίθμων [SHA256] που θα σας αποφέρουν τα απαραίτητα “hashes”, τις υποδιαιρέσεις του Bitcoin που μεταφράζονται σε κανονικά χρήματα, όταν εξαργυρωθούν.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση