ASUS RT-AC68U 802.11ac στα 1900Mbit/s

You are currently viewing ASUS RT-AC68U 802.11ac στα 1900Mbit/s

Η ASUS, όπως και πολλές άλλες εταιρείες ενόψει Computex 2013, ανακοίνωνει κάποιες από τις συσκευές που θα κοσμούν το περιπτερό της, στην μεγάλη έκθεση. Μια από αυτές είναι και το ASUS RT-AC68U, το πρώτο dual-band 802.11ac router στον κόσμο. 

Το RT-AC68U μπορεί να αγγίξει ταχύτητες της τάξεως των 1900Mbit/s, με την προϋπόθεση ότι η μετάδοση των δεδομένων γίνεται μεταξύ ομοίων συσκευών, ενώ μπορεί να καλύψει 150% περισσότερο χώρο με την εμβέλεια του σε σχέση με άλλες παρόμοιες συσκευές.

3AntAsR960

Χάρη στην τεχνολογία AiRadar το εν λόγω router μπορεί και “κλειδώνει” την τοποθεσία στης συσκευής με την οποία ανταλλάσει τα δεδομένα, εκμηδενίζοντας τυχόν φαινόμενα συνδεσης-αποσύνδεσης και έχει την δυνατότητα “pairing” με άλλο όμοιο σύστημα, ανταλλάσοντας αρχεία χωρίς την παρέμβαση PC [Router-To-Router Sync].

Διαθέτει επίσης θύρα USB, με την οποία μπορεί κανείς εκτός από τις καθιερωμένες συσκευές, να συνδέσει και 3G/4G μόντεμ σε περίπτωση που το δίκτυο του, μέσω του παρόχου, είναι “νεκρό” και χρειάζεται επειγόντως να πραγματοποιηθεί κάποια μεταφορά αρχείων.

AsRoBc960

Αν κρίνουμε από προηγούμενα μοντέλα της ASUS η τιμή θα είναι αρκετά υψηλή και για να επιβεβαιώσουμε τις υποψίες θα πρέπει να περιμένουμε την έκθεση, για να μάθουμε και το περιεχόμενου του μαύρου αλλά κομψού κουτιού με τις τρεις κεραίες.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.