ASUS Xonar D-KARAX με DSP από την Cirrus Logic

You are currently viewing ASUS Xonar D-KARAX με DSP από την Cirrus Logic

Μια νέα κάρτα ήχου, που απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες αλλά και τους ενθουσιώδεις οπαδούς του καλού ήχου, υλοποίησε η ASUS υπό την ονομασία Xonar D-KARAX

Η κάρτα επωφελείται από την πρωτοποριακή τεχνολογία της ASUS – Hyper Grounding – την οποία χρησιμοποιεί η γνωστή εταιρεία για να “τυπώσει” μητρικές πλακέτες [PCB] πολλαπλών στρώσεων, με αποτέλεσμα να εξουδετερώνεται στον μέγιστο δυνατό βαθμό ο θόρυβος που παράγεται από τα ηλεκτρικά φορτία και τα ψηφιακά σήματα που τις διατρέχουν, αφήνοντας ανεπηρέαστα τα αναλογικά.

 

ASXO2960

Η Xonar D-KARAX χρησιμοποιεί διεπαφή τύπου PCI-Express, προσφέρει αναπαραγωγή 96KHz/24-bit [C-Media CMI8786] και επεξεργασία ήχου σε πραγματικό χρόνο, πολυκάναλο ήχο 7.1 και SNR [αναλογία παραγόμενου θορύβου στο σήμα] στα 106dB.

Βασισμένη στον επεξεργαστή της Cirrus Logic CS47028C [DSP], προσφέρει πολύ χαμηλούς χρόνους αδράνειας στο σήμα του μικροφώνου, γεγονός που την καθιστά ιδανική για μίξη πάνω σε ήδη ηχογραφημένα κανάλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάρτες χωρίς DSP παρουσιάζουν διαφορά φάσης στην είσοδο μέχρι και 500ms.

Διαθέτει τέσσερις αναλογικές εξόδους των 3.5 mm [Front out/Side out/Center-Subwoofer out/Rear out], δύο αναλογικές εισόδους 3.5 mm [Line-in/Mic-in] και από ψηφιακές : μία έξοδο S/PDIF – Toslink, μία μπροστινή έξοδο για πάνελ, μία μπροστινή S/PDIF και μία AUX.

ASXO3960

Είναι συμβατή με Windows 8 [32bit/64bit], Windows 7 [32bit/64bit] αλλά και Windows XP [32bit/64bit], ενώ ακόμα δεν έχουμε πληροφορίες για την τιμή ή την διαθεσιμότητα της.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση