Baidu Eye, το Google Glass της Κίνας

You are currently viewing Baidu Eye, το Google Glass της Κίνας

Το Wearable Tech είναι η νέα τάση. Έξυπνα ρούχα, έξυπνα παπούτσια, έξυπνα ρολόγια αλλά ένα και μοναδικό Google Glass. Φρένο στο μονοπώλειο αυτό φαίνεται ότι προσπαθεί να βάλει ο κινεζικός κολοσσός στον χώρο της αναζήτησης, η Baidu.

H Baidu φαίνεται έβαλε σκοπό να χτυπήσει την Google και να υλοποιήσει ένα δικό της αντίστοιχο κατασκεύασμα με το όνομα Baidu Eye. Το Eye, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sina Tech που διέδωσε την φήμη, φέρει οθόνη LCD, μπορεί να αναγνωρίσει εικόνες και να λειτουργήσει με φωνητικές εντολές. Μάλιστα για να επιβεβαιώσει την είδηση έδωσε και μια φωτογραφία ενός ατόμου που φοράει το εν λόγο πρωτότυπο κατασκεύασμα.

GGBaiP960

Το σύστημα λειτουργεί με επεξεργαστή από την Qualcomm και οι δύο εταιρείες συνεργάζονται για να βελτιστοποιήσουν την μπαταρία ώστε να αγγίξει επίπεδα 12 ωρών και βάλε.

Θα είναι ανοιχτό προς τους developers για την ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών και το σίγουρο είναι ότι με την παρουσία του, αν είναι πράγματι αληθινή, θα ταράξει τα νερά για την αντίπαλη αμερικανική εταιρεία.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση