BitFenix Colossus M Mini-ITX και Micro-ATX

You are currently viewing BitFenix Colossus M Mini-ITX και Micro-ATX

Μια σειρά κουτιών με δύο νέα μοντέλα για υπολογιστικά συστήματα παρουσίασε η γνωστή εταιρεία BitFenix, ένα για Mini-ITX μητρικές και ένα για Micro-ATX, την Colossus M

Η σειρά αυτή αποτελεί συνέχεια των υλοποιήσεων της παλαιότερης σειράς Colossus, η οποία ξεχώριζε τόσο για την ποιότητα κατασκευής αλλά και για την εξειδικευμένη σχεδίαση, δύο παράγοντες που έχουν κερδίσει την προτίμηση πολλών χρηστών.

Έντονες γραμμές, φουτουριστική εμφάνιση, πρωτοποριακά υλικά και ένας ιδιόμορφος φωτισμός που διασχίζει τον κορμό των κουτιών, χάρη στο σύστημα BitFenix LiteTrak, δημιουργώντας ένα παλμικό εφφέ με το πάτημα ενός κουμπιού – με την δέσμευση βέβαια μιας τροφοδοσίας [SATA].

Στο μπροστινό τμήμα υπάρχουν συστήματα εξαερισμού καθώς και στο πλαϊνό μέρος, διακριτικά τοποθετημένες, οι υποδοχές I/O συμπεριλαμβανομένων και δύο USB 3.0.

BFCMiniITX

Το Colossus Mini-ITX μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε περιφερειακά [HDDs/drives] των 3.5″ ή εφτά περιφερειακά των 2.5″, κάρτες γραφικών έως και 330 mm – με ανάλογη διευθέτηση του χώρου χάρη στο FlexCage της BitFenix – και σύστημα υδρόψυξης των 240 mm στο επάνω ή πίσω μέρος του κουτιού. Έρχεται με ειδικά αποσπώμενα φίλτρα που εμποδίζουν την σκόνη να εισέρχεται στο εσωτερικό του.

BFCMicro-ATX

Το Colossus Micro-ATX προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, καθώς η εσωτερική του διαρρύθμιση μπορεί να αλλάξει καθολικά, δίνοντας στον χρήστη την ικανότητα να αυξομειώσει τις μονάδες αποθήκευσης [4 x 3.5″ ή 3 x 2.5″] στο εσωτερικό. Με την χρήση μιας θερμικής “ασπίδας” διοχετεύει την θερμότητα που εκλείεται από το τροφοδοτικό του συστήματος στο περιβάλλον, διατηρώντας το εσωτερικό του κουτού σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Η δυνατότητα τοποθέτησης σύγχρονων και πολλαπλών GPUs [5 x PCIe] καθώς και η τοποθέτηση ψύκτη 240 mm έρχονται να ολοκληρώσουν την εξαιρετική σχεδιαστική εικόνα του.

Και τα δύο θα διατεθούν στην αγορά τον Δεκέμβριο του 2013.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση