Χωρίς διαφημίσεις αρχικά το Google Glass [VIDEO]

You are currently viewing Χωρίς διαφημίσεις αρχικά το Google Glass [VIDEO]

Όσο περίεργο και αν ακούγεται η Google δεν θα επιτρέψει, τουλάχιστον αρχικά, να περάσουν διαφημιστικά μηνύματα στην πλατφόρμα του Google Glass

Με την διάθεση του Google Mirror API, που θα βοηθήσει τους φιλόδοξους δημιουργούς να υλοποιήσουν εφαρμογές συμβατές με το Glass, ο αμερικανικός κολοσσός έκανε ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται η προώθηση διαφημιστικών μηνυμάτων καθώς και η εκμετάλλευση των δεδομένων που θα συγκεντρώνουν οι χρήστες με σκοπό το εμπορικό κέρδος.

Section 2: Advertisements 

No Ads. You may not serve or include any advertisements in your API Client.

Data Usage. You may not use user data from your API Client for advertising purposes. You may not sell or transmit any user data received from your API Client(s) to a third-party ad network or service, data broker, or other advertising or marketing provider. For the avoidance of doubt, user data from the API Client(s) may not be used for Third-Party Ad Serving (“3PAS”).

Ακόμα τους έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θα χρεώνουν για τις εφαρμογές τους, γεγονός που δημιούργησε ανησυχία και ερωτηματικά στους προγραμματιστές όσον αφορά το κομμάτι των απολαβών τους από την πολυσυζητημένη πλατφόρμα.

Η Google είχε αναφέρει και στο παρελθόν ότι δεν επιθυμεί να δει την καινούρια της εφεύρεση να γίνεται δίαυλος για διαφημιστικές καμπάνιες και πως ο κύριος στόχος της είναι η διάθεση και χρήση του προϊόντος κυρίως σε επίπεδο hardware. Λέτε να έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους ;

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση