devolo dLAN-Powerline και range+ Technology στην IFA 2013

You are currently viewing devolo dLAN-Powerline και range+ Technology στην IFA 2013

devolo, εταιρεία συνώνυμο της τεχνολογίας και της ποιότητας στα συστημάτα Powerline από το 2002, παρουσιάζει μία νέα γενιά προϊόντων οικιακής δικτύωσης, μέσω της γραμμής ρεύματος. Πρόκειται για τους προσαρμογείς dLAN 650 που βασίζονται στην τεχνολογία range+, τεχνολογία που βρίσκεται εν αναμονή διπλώματος ευρεσιτεχνίας

Οι χρήστες που θα επιλέξουν να προμηθευτούν τους νέους αυτούς προσαρμογείς, οι οποίοι αγγίζουν ταχύτητες των 600 Mbps, θα ωφεληθούν από την σημαντικά υψηλότερη μετάδοση δεδομένων και από την διεύρυνση στην περιοχής λήψης, επιτρέποντας τους να ξεπεράσουν ακόμη και τις μεγαλύτερες αποστάσεις καλωδίων στο σπίτι.

dev2960

Αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνολογία range+, η οποία αποδίδει υψηλότερες επιδόσεις, εκμεταλλευόμενη τα πλεονέκτημα της γείωσης. Η τεχνολογία αυτή, για την οποία είπαμε πως ήδη έχει κατατεθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, επιτυγχάνει σύζευξη του σήματος Powerline πάνω στον αγωγό της γείωσης. Η devolo έχει αναπτύξει εκτός από την τεχνολογία και το hardware που την υποστηρίζει και η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά στους νέους προσαρμογείς dLAN 650.

Η διάθεση των πρώτων δύο προσαρμογέων devolo dLAN 650 με range+ ξεκινά αυτό το Φθινόπωρο.

Ο dLAN 650+ διαθέτει θύρα Gigabit LAN με ενσωματωμένη πρίζα / φίλτρο δικτύου και ο dLAN 650 triple+ διαθέτει τρεις θύρες Gigabit LAN.

devETH960

Επιπλέον στην IFA 2013 θα δούμε το dLAN 500 WiFi Αccess Point, το οποίο χρησιμοποιείται εκεί όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ασύρματη δικτύωση, δίνοντας στο χρήστη την καλύτερη λύση για τις φορητές συσκευές του καθώς και το devolo dLAN TV SAT, που μετατρέπει ουσιαστικά κάθε πρίζα σε κεραία.

devWiFi960

Ουσιαστικά είναι ένας Powerline προσαρμογέας με DVB-S2 Τuner και υποστήριξη SAT>IP. Με την υποστήριξη του προτύπου SΑΤ>IP, το dLAN TV SAT επιτρέπει τα τηλεοπτικά σήματα [HD] να μεταδοθούν σε φορητές συσκευές, όπως smartphones, ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές κάνοντας χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής από την devolo.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση