Διαρροή βόμβα! Η AMD αποχωρεί από την κατασκευή CPU

You are currently viewing Διαρροή βόμβα! Η AMD αποχωρεί από την κατασκευή CPU

Η διαρροή ενός απόρρητου slide από εσωτερική παρουσίαση της AMD φέρνει είδηση που θα αλλάξει άρδην την αγορά επεξεργαστών παγκοσμίως. Σύμφωνα με αυτό το slide η εταιρεία δε πρόκειται να κυκλοφορήσει στο μέλλον νέους επεξεργαστές.

Σύμφωνα με το απόρρητο slide η σειρά επεξεργαστών FX Vishera θα είναι και η τελευταία που θα κυκλοφορήσει η AMD στην αγορά. Η προσοχή της εταιρείας στρέφεται αποκλειστικά στην κατασκευή APU και GPU, μια κίνηση που αναμένεται να επιταχύνει σημαντικά το ρυθμό ανάπτυξης των APUs και συγκεκριμένα των πυρήνων που είναι δυνατόν να ενσωματωθούν σε αυτά.

Στο slide φαίνεται η πρόθεση της AMD να υποστηρίξει το AM3+ socket τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του 2015 ενώ τότε αναμένεται να δούμε και το διάδοχο APU του Kaveri, το οποίο θα κυκλοφορήσει με κωδική ονομασία Carrizo . Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν θα περιέχει εξαπύρηνο ή οκταπύρηνο επεξεργαστή.

Πηγή

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση