“Full Fanless” τροφοδοτικό στα 600W / 80PLUS

You are currently viewing “Full Fanless” τροφοδοτικό στα 600W / 80PLUS

Το τροφοδοτικό αποτελεί σημαντικό κομμάτι ενός υπολογιστικού συστήματος, ειδικά με τις απαιτήσεις των σύγχρονων GPUs αλλά και των εξελιγμένων επεξεργαστικών μονάδων, πολλές εκ των οποίων σηκώνουν και το βάρος του γραφικού περιβάλλοντος, να αυξάνονται συνεχώς. 

Ένα καλό τροφοδοτικό εξασφαλίζει την ομαλή τροφοδοσία του συστήματος, είναι υπεύθυνο για τα φορτία που διοχετεύονται στα επί μέρους τμήματα της κατασκευής και φυσικά – πέραν από την εξοικονόμηση ενέργειας, όταν είναι εφικτή – πρέπει να κρατάει χαμηλά και τα επίπεδα θορύβου κατά την διάρκεια της λειτουργίας του.

KRPW2960

Ένα τέτοιο “εξωτικό” αλλά και αξιόπιστο τροφοδοτικό είναι και το KRPW-FL600W/92 Plus, μια modular παθητική υλοποίηση της Kuroutoshikou – η οποία κατασκευάζει και πουλά οτιδήποτε έχει σχέση με υπολογιστικά συστήματα στην Ιαπωνία – με πιστοποιητικό 80PLUS PLATINUM και μηδενικό επίπεδο θορύβου.

KRPW4960

Στο πίσω μέρος του θα βρεί κανείς δύο υποδοχές 6 +2 pin για τις “απαιτητικές” PCI-Express, το κεντρικό ATX καλώδιο των 20 +4 pin, το EPS12V +4 pin καλώδιο για τον επεξεργαστή, καθώς και τις απαραίτητες υποδοχές για τα υπόλοιπα περιφερειακά [HDD, SSD, FDD].

KRPW3960

Κατά την διάρκεια των δοκιμών το KRPW-FL600W/92 Plus δεν ξεπέρασε – σε θερμοκρασία δωματίου – τους 37.1 βαθμούς Κελσίου, μετρημένο με το OCCT 4.4.0.

Με διαστάσεις 235x256x105mm, βάρος 3.46kg – εκ των οποίων τα 500g αποδίδονται στην τεράστια ψύκτρα του – και τιμή 195 δολάρια ΗΠΑ [142 ευρω] αποτελεί μία αξιόλογη πρόταση, που σύντομα θα βρει το δρόμο της και για τις “δυτικές” αγορές.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση