HKey 960: Μικρουπολογιστής με Android από Google και Huawei

You are currently viewing HKey 960: Μικρουπολογιστής με Android από Google και Huawei

Οι Google και Huawei συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του HiKey 960, ενός μικροϋπολογιστή στα πρότυπα του Raspberry Pi, ο οποίος βασίζεται  σε λειτουργικό σύστημα Android.

Ο HiKey 960 αν και έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα του Raspberry Pi, είναι ένας πανίσχυρος υπολογιστής με επεξεργαστή τον 64-bit οκταπύρηνο Kirin 960 της Huawei και στοχεύει developers αλλά και χομπίστες που θέλουν να πειραματιστούν με την πλατφόρμα του Android.

Ο πανίσχυρος επεξεργαστής της Huawei, ο Kirin 960 γνωστός από τα P10 και P10 Plus, συνοδεύεται από 3GB μνήμης RAM, ενώ το κύκλωμα γραφικών είναι το Mali G71. Στην πλακέτα υπάρχουν διαθέσιμα 32GB flash μνήμης τα οποία μπορούν να παίξουν τον ρόλο αποθηκευτικού μέσου.

Η πλακέτα έρχεται με Wi-Fi 802.11 ac, Bluetooth 4.1 και υποδοχές PCIe m.2, για να συνδέσετε επιπλέον περιφερειακά ή γρήγορα αποθηκευτικά μέσα, connectors 40-pin & 60-pin για σύνδεση monitor ή κάμερας.

Όσον αφορά τις διαθέσιμες θύρες θα βρείτε δύο θύρες USB 3.0, μια θύρα USB Type-C, θύρα HDMI και υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD.

Το HiKey 960 είναι διαθέσιμο ήδη σε τιμή $239.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση