Η Intel ανακοίνωσε τα νέα server chips με κατανάλωση από 6,1 Watts

You are currently viewing Η Intel ανακοίνωσε τα νέα server chips με κατανάλωση από 6,1 Watts

Σήμερα η Intel ανακοίνωσε τη νέα σειρά επεξεργαστών Atom S1200 οι οποίοι έρχονται για servers με ανάγκες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Όλα πλέον δείχνουν ότι η Intel έχει μπει στην ευθεία που την οδηγεί στην κυκλοφορία ARM επεξεργαστών στο αμέσως επόμενο διάστημα μιας και η κυκλοφορία 64-bit ολοκληρωμένων με στόχο servers και τόσο χαμηλή κατανάλωση είναι σίγουρα ένας μικρός άθλος.

Τα μοντέλα που ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική εταιρεία είναι τα Atom S1260, S1240 και S1220 τα οποία έρχονται με καταναλώσεις 8,5 W, 6,1 W και 8,1 W αντίστοιχα. Το Atom S1260 διαθέτει δύο επεξεργαστικούς πυρήνες και είναι χρονισμένο στα 2 GHz, ενώ τα δύο μικρότερα διαθέτουν από έναν επεξεργαστικό πυρήνα και είναι χρονισμένα – και τα δύο – στα 1,6 GHz.

Αν αναρωτιέστε ποιος ο λόγος ύπαρξης δύο διαφορετικών μοντέλων με έναν πυρήνα και χρονισμό στα 1,6 GHz η Intel έδωσε την απάντηση και αυτή είναι το κόστος. Το Atom S1220 θα είναι οικονομικότερο ως αποτέλεσμα και του χαμηλότερου κόστους κατασκευής του.

Εκτός από τις ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις οι νέοι επεξεργαστές της Intel υποστηρίζουν μνήμες ECC DDR3 στα 1.333 MHz αλλά και την τεχνολογία Intel VT για virtualization, κάτι που οι περισσότεροι admins αναζητούν.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση