Ο Intel Atom Z2580 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής κατασκευασμένος στα 14nm

You are currently viewing Ο Intel Atom Z2580 θα είναι ο πρώτος επεξεργαστής κατασκευασμένος στα 14nm

Ο πρώτος επεξεργαστής που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο των 14nm θα είναι ο Intel Atom Z2580. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2013 σύμφωνα με το πλάνο της Intel

Η Intel είναι γνωστό ότι πλέον τεχνολογικά κινείται ταχύτερα από τα όσα προβλέπει ο νόμος του Moore και αυτή η είδηση έρχεται να το επιβεβαιώσει. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων στον πλανήτη θα είναι, όπως όλα δείχνουν, έτοιμος μέσα στο 2013 να κατασκευάσει τον πρώτο επεξεργαστή του με τη μέθοδο των 14nm. Τα οφέλη της νέα μεθόδου όσον αφορά την μείωση της καταναλώσης δεν είναι ακόμα γνωστά και μάλλον δεν θα τα μάθουμε πριν κατασκευαστεί ο νέος επεξεργαστής.

Η αποκάλυψη της είδησης φαίνεται πως έγινε στη φετινή MWC [Mobile World Congress} από ένα slide που εμφάνιζε τη σειρά επεξεργαστών Atom με κωδικό όνομα Airmont να κυκλοφορεί κάποια στιγμή το 2014. Αυτό επιβεβαιώνει μια περυσινή είδηση που είχαμε διαβάσει στο electronista και ανέφερε αντίστοιχο timeline παρουσίασης επεξεργαστών, αλλά και το γεγονός ότι η Intel έχει ήδη αναφέρει πως δοκιμάζει στα εργαστήρια της ολοκληρωμένα των 14nm στα εργαστήρια της.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση