Intel Bay Trail NUC στο πρώτο τρίμηνο του 2014

You are currently viewing Intel Bay Trail NUC στο πρώτο τρίμηνο του 2014

Η Intel αποφάσισε να εστιάσει την προσοχή της στον τομέα της φορητότητας, να δείξει τις ικανότητες που έχει με την ολοκαίνουργια πλατφόρμα “Bay Trail” και να κοντράρει στα ίσα την Qualcomm, την ARM, την Nvidia και την Samsung

Η αρχιτεκτονική των “Bay Trail” και οι εντυπωσιακές τους επιδόσεις ανά Watt, τους καθιστούν ιδανική επιλογή για υβριδικά συστήματα 2 σε 1, ταμπλέτες και entry-level φορητά και σταθερά υπολογιστικά συστήματα.

BTPr960

Σήμερα, αν και ακόμα σε φάση σχεδιασμού, η πλατφόρμα γνωστή και ως Forest Canyon θα χρησιμοποιήσει ως κινητήρια δύναμη τον διπύρηνο Celeron N2810 Bay Trail-M στο ολοκαίνουριο NUC DN2810FYK.

Ικανός να αγγίξει μέχρι και τα 2GHz και εξοπλισμένος με Intel HD Graphics στα 756MHz, θυμίζει τα χαρακτηριστικά του Atom Z3680. Παρόλαυτά οι “Bay Trail” [TDP 7.5W / SDP 4.5W] είναι ικανοί να λειτουργήσουν χωρίς ενεργή ψύξη, η οποία σε αρκετές σύγχρονες υλοποιήσεις με υψηλότερο TDP είναι ακόμα απαραίτητη .

Η σειρά θα περιλαμβάνει έξοδο HDMI και USB 3.0, ενώ στα 55 χιλιοστά ύψους που θα διαθέτουν θα υπάρχει χώρος και για μία υποδοχή SATA [αντί mSATA] για την ευρύτερη συμβατότητα αποθηκευτικών μέσων.

BTBlock960

Άλλο ένα από τα βασικά σημεία των “Bay Trail” είναι η ικανότητα τους να “τρέξουν” κανονικά Windows, Linux ή Android.

Η Intel σχεδιάζει να πουλήσει τις νέες αυτές μονάδα ως “barebones” με προσυγκολλημένα SoCs, 1GB RAM DDR3 επεκτάσιμα στα 8GB, WiFi b/g/n, 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, 1 x SATA για HDD/SSD 2.5″, Gigabit LAN, HDMI, θύρα υπερύθρων και Bluetooth 4.0 στα 139 δολάρια ΗΠΑ.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.