Intel Galileo, πλακέτες Arduino με αρχιτεκτονική Intel [VIDEO]

You are currently viewing Intel Galileo, πλακέτες Arduino με αρχιτεκτονική Intel [VIDEO]

Intel Galileo ονομάζεται η πρώτη πλακέτα ανάπτυξης μιας σειράς πλακετών συμβατών με Arduino που βασίζονται σε αρχιτεκτονική Intel και που έχουν σχεδιαστεί για τις κοινότητες των δημιουργών και της εκπαίδευσης

Στις 3 Οκτωβρίου ο CEO της Intel, Brian Krzanich, ανακοίνωσε την συνεργασία του αμερικανικού κολοσσού με την Arduino LLC, την κορυφαία πλατφόρμα hardware ανοιχτού λογισμικού.

“Μέσω των διαρκών προσπαθειών μας στoν τομέα της εκπαίδευσης, γνωρίζουμε ότι η μάθηση στην πράξη καλλιεργεί το ενδιαφέρον για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Υπήρξα ένας “δημιουργός” για πολλά χρόνια και έχω πάθος σχετικά με τις εντυπωσιακές δυνατότητες της τεχνολογίας και με τα όσα μπορούν να δημιουργηθούν μέσω αυτής. Περιμένουμε μια παραγωγική συνεργασία με την Arduino και την παροχή σε αυτή την κοινότητα μερικών εντυπωσιακών προϊόντων Intel, τα οποία θα  βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όρια της φαντασίας μας”, αναφέρει ο κ. Krzanich.

IntGalAD960

Ως τμήμα αυτής της προσπάθειας, ο CEO της Intel ανακοίνωσε και μια μεγάλης κλίμακας δωρεά της τάξεως των 50.000 πλακετών Intel Galileo σε 1000 πανεπιστήμια διεθνώς, τους προσεχείς 18 μήνες.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Intel και έχουμε την απόδοση της τεχνολογίας της για πρώτη φορά στις δικές μας πλακέτες ανάπτυξης”, δήλωσε ο Massimo Banzi, ιδρυτής της κοινότητας Arduino. “Προσβλέπω στη συνεργασία μας πιστεύοντας ότι θα παράγει κάποια φανταστικά οχήματα ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην προώθηση μερικών πολύ συναρπαστικών καινοτομιών.”

Η πλακέτα Intel Galileo μπορεί να προγραμματιστεί μέσω Mac OS, Microsoft Windows, Linux και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι συμβατή, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε software, με το οικοσύστημα των Arduino shields.

IntQua960

Διαθέτει επεξεργαστή Intel Quark SoC X1000 [32-bit επεξεργαστή ενός πυρήνα, που λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι και 400MHz], το πρώτο προϊόν από την οικογένεια Quark της Intel με προϊόντα τεχνολογίας χαμηλής ισχύος με μικρό επεξεργαστικό πυρήνα.

Θα είναι διαθέσιμη από το τέλος του Νοεμβρίου και στην βασική της έκδοση θα προσφέρει ACPI, PCI Express, 10/100Mb Ethernet, SD, θύρες USB 2.0 [συσκευών και EHCI/OHCI host], υψηλής ταχύτητας UART, RS – 232 σειριακή θύρα, προγραμματιζόμενη μνήμη flash 8MB και μια θύρα JTAG για εύκολο debugging.

Η Intel και η κοινότητα Arduino σκοπεύουν να συνεργαστούν και σε μελλοντικά προϊόντα που θα φέρουν τις επιδόσεις, την κλιμάκωση και τις δυνατότητες της τεχνολογίας Intel στην αναπτυσσόμενη κοινότητα των δημιουργών.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση