Και Ultrabook από την Xiaomi

You are currently viewing Και Ultrabook από την Xiaomi

Την κινεζική Χiaomi, την “Apple” της Κίνας όπως πολλοί την αποκαλούν, την μάθαμε από τα πολύ φτηνά αλλά και ποιοτικά Android τηλέφωνα της, τα οποία, πιστέψτε μας, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις κορυφαίες συσκευές των μεγάλων εταιρειών. 

Μετά λοιπόν από την πετυχημένη κυκλοφορία και του Mi2S, με τον Snapdragon 600 στα 1.7GHz και τα 2GB RAM, φήμες θέλουν την εταιρεία να υλοποιεί και ένα φορητό υπολογιστικό σύστημα, αξιόλογων δυνατοτήτων, σε πολύ χαμηλή τιμή.

Αναφορές από κινεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο φορητός αυτός υπολογιστής της Xiaomi θα κοστίζει μόλις 3,999 Γιουάν ή 650 δολάρια ΗΠΑ και θα είναι εξοπλισμένος με έναν Intel Core i7 τέταρτης γενιάς, μια Nvidia GTX 660M στον τομέα των γραφικών, 4GB μνήμης RAM και έναν 63GB SSD σκληρό δίσκο. Καμία διευκρίνηση δεν δίνεται για το λειτουργικό.

MiUBbox960

Το κουτί, σε μια υποτιθέμενη φωτογραφία που έχει διαρρεύσει, μοιάζει πολύ με εκείνα που η Xiaomi χρησιμοποιεί για την πώληση των τηλεφώνων της, από ανακυκλωμένο χαρτόνι, διαθέτει το λογότυπο της Xiaomi και ένα αυτοκόλλητο της Intel στην μια του πλευρά.

Mi2SSP960

Αληθινή ή όχι η φωτογραφία αυτή, μιας και εν μέρει “κατασκευάστηκε” από την ιστοσελίδα Gizchina για να υποστηρίξει το εν λόγω άρθρο της, αφού εκείνη έκανε και την πρωτότυπη δημοσίευση, η τιμή του συστήματος είναι δελεαστική και αν σας φαίνεται πολύ χαμηλή για να είναι αληθινή να σας θυμίσουμε ότι τα προϊόντα της Xiaomi διατίθενται μόνο στην Κίνα και η ναυαρχίδα των smartphones της [Mi2S] κοστίζει μόλις 280 ευρώ, με προδιαγραφές πολύ υψηλότερες από την αξία του :

– CPU: Τετραπύρηνο Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 στα 1.7 GHz [Krait 300]

– GPU : Adreno 320

– IPS LCD 4.3″ Multitouch στα 720×1280 pixels [342 ppi] 

– Χωρητικότητα 16 ή 32 GB, με 2GB RAM μνήμης

– Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, A-GPS, GLONASS

– Android 4.1 Jelly Bean

– Μπαταρία Li-Ion 2000 mAh

Εσείς θα αγοράζατε κάτι από την Xiaomi ;

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση