MacBook Pro Retina με Intel Haswell-GT3

You are currently viewing MacBook Pro Retina με Intel Haswell-GT3

Με την έλευση των Haswell, της 4ης γενιάς επεξεργαστών Core, το MacBook Air είδε την αυτονομία του να εκτοξεύεται στις 12 ώρες λειτουργίας και τις επιδόσεις του να αυξάνονται σημαντικά, χωρίς αυτό να έχει ενεργειακό αντίκτυπο. Και τώρα σειρά έχει το MacBook Pro

Η ενσωμάτωση της νέας αρχιτεκτονικής της Intel και στην δεύτερη σειρά φορητών συστημάτων της Apple, ήταν απλά θέμα χρόνου. Η επιβεβαίωση έρχεται από την πλατφόρμα Geekbench, γνωστό crossplatform λογισμικό μετρήσεων [benchmark] διαθέσιμο για Windows, Mac, Linux, Android, BlackBerry και iPhone, καθώς και την επισημοποίηση της ύπαρξης ενός MacBook Pro των 15” που φέρει ήδη έναν από τους νέους επεξεργαστές της Intel.

MBPRin960

Με πυρήνα Haswell και κωδική ονομασία “Haswell-GT3”, που καταφέρνει να συνδυάσει τέσσερις πυρήνες, έως και 6 MB L3 cache και ένα ολοκληρωμένο υποσύστημα γραφικών με 40 μονάδες εκτέλεσης, σε αντίθεση με τις 20 που βρίσκουμε στις σειρές “Haswell-GT2” και “Haswell-GT1”, όλη η απαιτούμενη ισχύ που χρειάζεται η Apple για να τροφοδοτήσει την Retina οθόνη του MacBook Pro χωρίς την παρουσία GPUs, όπως της NVIDIA GeForce GT 650M που συναντάμε στην πρώτη γενιά φορητών με οθόνες υπερυψηλής ευκρίνειας, αφήνεται στις “πλάτες” του νέου επεξεργαστή.

HasGT3960

Το 15″ MacBook Pro Retina, συμφωνα με την Geekbench, κατά πάσα πιθανότητα φέρει έναν τεραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7-4950HQ [Haswell-GT3], που ενσωματώνει τεχνολογία γραφικών Intel Iris 5200, 6 MB L3 cache και αγγίζει ταχύτητα ρολογιου 2.40 GHz.

i7GT3960

Είναι πολύ πιθανό η νέα αυτή γενιά φορητών συστημάτων να διατεθεί μέχρι το τέλους του καλοκαιριού, για να προλάβει η Apple το “άνοιγμα” της νέας σχολικής χρονιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.