ΜiiPC και αφήστε τα παιδιά να σερφάρουν ελεύθερα

You are currently viewing ΜiiPC και αφήστε τα παιδιά να σερφάρουν ελεύθερα

Ένα καινούριο και αρκετά έξυπνο project έκανε την εμφάνιση του στο Kickstarter. Το όνομα του είναι ΜiiPC και πρόκειται για ένα μικρό, καλοσχεδιασμένο Android PC [Jelly Bean 4.2] το οποίο απευθύνεται στην πιο ευαίσθητη κατηγορία χρηστών, τα παιδιά

MiiPCKS960

Είναι εξοπλισμένο με τον διπύρηνο επεξεργαστή New Armada [SoC] της Marvell στα 1,2GHz, έχει 1GB RAM, προσφέρει 4GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου αναβαθμίσιμα με θύρες SD και USB [2 x USB2.0], συνδεσιμότητα μέσω WiFi [802.11 b/g/n], Ethernet Port και Bluetooth 4.0.

MiiPCio960

Έχει υποδοχή για μικρόφωνο και έξοδο για ηχεία, HDMI [1080p/720p] και φυσικά το δικό του τροφοδοτικό. Πάμε όμως να δούμε τί κάνει αυτό το λιλιπούτειο κατασκεύασμα τόσο ενδιαφέρον.

MiiPCAcc960

Το MiiPC μας δίνει, όπως και κάθε υπολογιστής, την δυνατότητα να δημιουργήσουμε διαφορετικούς λογαριασμούς χρηστών. Αφού λοιπόν καταλήξουμε πως θα μοιράσουμε την πρόσβαση στο μηχάνημα και κάνοντας χρήση μιας Android ή iOS συσκευής κατεβάζουμε μία δωρεάν εφαρμογή από το αντίστοιχο ηλεκτρονικό κατάστημα της κάθε πλατφόρμας και αρχίζουμε “δουλειά”.

MiiPCApp960

Η εφαρμογή μας δίνει το δικαίωμα να επιβλέπουμε και να ρυθμίζουμε τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες, καθώς και τα κοινωνικά δίκτυα, που χρησιμοποιούν τα παιδιά. Αν το παιδί θέλει να παίξει ενεργοποιούμε τα κατάλληλα παιχνίδια. Αν το παιδί πρέπει να κάνει κάποια εργασία ή να βρει υλικό στο διαδίκτυο τότε ενεργοποιούμε την σουίτα γραφείου και τον browser, αφήνοντας απέξω τυχόν ανεπιθύμητα URLs.

Με την πάροδο του χρόνου έχουμε στην διάθεση μας και γραφήματα τα οποία μας δείχνουν τις δραστηριότητες των παιδιών, ποιες ιστοσελίδες επισκέφθηκαν, για πόσο και ούτω καθεξής.

MiiPCChar960

Έτσι λοιπόν ξοδεύοντας το ποσό των 100 ευρώ [με τα μεταφορικά] θα έχετε στην διάθεση σας ένα μικρό, αθόρυβο και οικονομικό σύστημα, το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε σε μία οθόνη ή τηλεόραση.

Κάνοντας χρήση ενός USB σετ πληκτρολογίου/ποντικιού προσφέρετε στα παιδιά σας ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο PC, με ικανότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, ενώ σας απαλλάσσει από το άγχος για τις “κακοτοπιές” του ψηφιακού κόσμου.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση