MinnowBoard, νέα πλατφόρμα με Intel Atom για developers

You are currently viewing MinnowBoard, νέα πλατφόρμα με Intel Atom για developers

Ο Darren Hart, υπάλληλος της Intel και Linux Kernel developer, σε πρόσφατο ποστ του μέσω του Google+ ανακοίνωσε την κυκλοφορία μια μικροσκοπικής μητρικής πλακέτας τύπου “Raspberry Pi”

MinnowBoard-G+960

Το μικρό αυτό ολοκληρωμένο σύστημα θα χρησιμοποιεί το Linux [διανομή Ångström, συμβατή με το Yocto Project] ως λειτουργικό σύστημα και θα αξιοποιεί τον Intel Atom E640.

Περιγράφεται δε ως “hardware ανοιχτού τύπου που αξιοποιεί Intel επεξεργαστές” και μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι :

– Επεξεργαστής : Intel Atom E640 [1GHz, 32bit]

– Μνήμη RAM: 1GB DDR2

1x Gigabit Ethernet

1x microUSB

1x microSD

2x USB

DVI via HDMI

Intel Graphics Media Accelerator GMA 600

4 Buffered GPIO Pins

MinnowBoardFB-960

Αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτή την Άνοιξη και θα πωλείται κατά πάσα πιθανότητα κάτω από €150. Το προϊόν αυτό δεν απευθύνεται σίγουρα στον μέσο χρήστη, αλλά φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια δίκη του καινούρια κοινότητα.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση