Νέοι ΧΕ SAS δίσκοι από την Western Digital

You are currently viewing Νέοι ΧΕ SAS δίσκοι από την Western Digital

Η Western Digital ανακοίνωσε την άφιξη νέων δίσκων για εσωτερική χρήση στην κατηγορία SAS [Serial Attached SCSI]. Οι μονάδες θα προσφέρουν ταχύτητα 10.000 RPM και στην πραγματικότητα είναι δίσκοι 2.5″ κρυμμένοι σε σασί των 3.5“, για μεγαλύτερη συμβατότητα

XEint960

Οι νέες μονάδες διαθέτουν ένα μέσο χρόνο μεταξύ βλάβης [MTBF] δύο εκατομμυρίων ωρών και σύμφωνα με την WD καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από τα ανταγωνιστικά 3.5″ μοντέλα των 15.000 RPM, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ πιο αξιόπιστες. Ενδεικτικά οι μονάδες αυτές θα καταναλώνουν 67% λιγότερη ενέργεια από τις έως και σήμερα ανταγωνιστικές μονάδες.

XEcomp960

«Παρέχοντας έως 50% μεγαλύτερη χωρητικότητα, παρόμοια ή και καλύτερη μέγιστη απόδοση, μεγαλύτερη αξιοπιστία και μέχρι 67% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τις μονάδες των 3,5″, οι νέοι WD XE είναι η καλύτερη λύση για τους διακομιστές δεδομένων και τα κέντρα αποθήκευσης. Οι διαχειριστές IT χάρη στην WD έχουν τώρα μια καλύτερη και πιο σίγουρη επιλογή όσον αφορά την διαδικασία της μετάβασης και της αποθήκευσης, διατηρώντας αμετάβλητα τα σασί των συσκευών και διαφυλάσσοντας τις έως τώρα επενδύσεις τους», δήλωσε ο Rich Rutledge, αντιπρόεδρος του τμήματος Επιχειρηματικής Μονάδας και Κέντρων Δεδομένων της WD.

Οι δίσκοι WD XE έρχονται σε μεγέθη από 300 GB έως 900 GB, με τιμές από 299,99 έως 599,99 δολάρια ΗΠΑ αντίστοιχα και με πενταετή εγγύηση από τον κατασκευαστή.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση