Νέοι enterprise δίσκοι από τη Seagate

You are currently viewing Νέοι enterprise δίσκοι από τη Seagate

Σήμερα η Seagate ανακοίνωσε τρεις νέες σειρές σκληρών δίσκων με χωρητικότητες από 1 TB μέχρι και 4 TB για τα 3,5 ιντσών μοντέλα. Όλα τα νέα μοντέλα έρχονται με ενσωματωμένη δυνατότητα κωδικοποίησης δεδομένων.

Η νέα σειρά Constellation ES.3 είναι η έκτη γενιά σκληρών δίσκων της εταιρείας στις 7.200 στροφές με μέγεθος 3,5 ίντσες η οποία προσφέρει πλέον μοντέλο με χωρητικότητα στα 4 TB, επιπλέον ένα από το κορυφαίο μοντέλο της προηγούμενης σειράς Constellation ES.2. Η νέα σειρά έρχεται με SAS ή SATA 6 Gbps interface, ενώ προσφέρει AES 256-bit και AES 128-bit κωδικοποίηση.

Τα νέα μοντέλα της σειράς Constellation CS προσφέρουν 14% υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων από τα αντίστοιχα της σειράς Barracuda. Συγκεκριμένα οι ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων κυμαίνονται από 150 MB/s μέχρι και 180 MB/s όταν τα μοντέλα της σειράς Barracuda φτάνουν τα 155 MB/s. Επιπλέον αυξημένος είναι ο χρόνος μεταξύ βλαβών – MTBF – στις 800.000 ώρες αντί των 600.000 ωρών της σειράς Barracuda. Τέλος θα βρείτε και εδώ δυνατότητα κωδικοποίησης δεδομένων AES 256-bit .

Τέλος η νέα σειρά Savvio προσφέρει δίσκους μεγέθους 2,5 ιντσών με ταχύτητες περιστροφής στις 10.000 και 15.000 στροφές το λεπτό. Τα νέα μοντέλα της σειράς Savvio προσφέρονται και για αντικατάσταση μεγαλύτερων σκληρών δίσκων 3,5 ιντσών στις 10.000 στροφές το λεπτό. Οι χωρητικότητες που είναι διαθέσιμοι οι νέοι δίσκοι ξεκινούν από τα 146 GB και φτάνουν μέχρι και τα 900 GB προσφέροντας μέχρι και 21 % υψηλότερη απόδοση από την προηγούμενη γενιά, αλλά και κωδικοποίηση δεδομένων AES 128-bit και 256-bit.

Δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες για την κυκλοφορία και τις τιμές διάθεσης των νέων μοντέλων.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση