Νεό τροφοδοτικό Platinum 1200Watt από την Seasonic

You are currently viewing Νεό τροφοδοτικό Platinum 1200Watt από την Seasonic

Δεκαοκτώ μήνες μετά από το ντεμπούτο της σειράς P, η Seasonic αποκαλύπτει στην Computex το SS-1200XP3, τρίτης γενιάς πλήρως modular τροφοδοτικό, για high-end gaming και overclocking

Οπτικά, το νέο τροφοδοτικό μοιάζει πολύ με την έκδοση των 1.000 Watt και της πρώτης γενιάς των 860 Watt, που έχει πλέον αποσυρθεί. Επίσης, ίδιος είναι και ο ανεμιστήρας που χρησιμοποιείται στη νέα μονάδα, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Sanyo Denki San Ace 9S που η Seasonic χρησιμοποιεί πάντα στις premium σειρές προϊόντων της.

SanDen960

Οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ, καθώς η μονάδα ακολουθεί την ίδια ημι-fanless λειτουργία, όπου ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται μόνο όταν τα φορτία υπερβαίνουν το 30% της ονομαστικής ισχύος του τροφοδοτικού και ιαπωνικοί πυκνωτές υψηλής αντοχής χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη τη μονάδα.

80Plus960

Η Seasonic διαφημίζει το γεγονός ότι η μονάδα χρησιμοποιεί μονές ανεξάρτητες γραμμές [rails] των +12 V, ακριβώς όπως και στην πρώτη γενιά προϊόντων της σειράς P, παρόλο που στην αγορά κυκλοφορούν πολλά μοντέλα τετραπλών γραμμών [quad rails] με την OCP τους [Over Current Protection] να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

SeasPla12oo960

Τα προϊόντα της Seasonic διακρίνονται για την ποιότητα τους, είναι όλα πιστοποιημένα ότι ακολουθούν το οικολογικό ενεργειακό πρότυπο 80 Plus και αν κρίνουμε από το μοντέλου των 1.000 Watt, η τιμή του θα κυμαίνεται λίγο πάνω από τα 300 ευρώ.

Γιώργος Αρβανιτίδης

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης ασχολείται ως δημοσιογράφος με το χώρο της τεχνολογίας από το 2002. Έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα έντυπά του ειδικού τύπου στην Ελλάδα αναφορικά με την πληροφορική όπως το PC Magazine, ενώ από το 2012 και μετά αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά μέσα, έχει καλύψει δημοσιογραφικά μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει και σε podcasts με θεματολογία την τρέχουσα τεχνολογική επικαιρότητα. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικά και φυσικές επιστήμες, ενώ μιλά και γράφει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος, του αρέσουν τα μαθηματικά, σχεδιάζει και υλοποιεί websites και εδώ και λίγα χρόνια, ως ερασιτέχνης μελισσοκόμος, παράγει το δικό του μέλι.

Αφήστε μια απάντηση